Bitcoin HaberleriEthereum Haberleri

Geride kalan haftada Bitcoin ve Etherum’a en çok etki eden gelişmeler neler oldu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, Eylül ayının en kritik haftalarından birini geride bırakmaya hazırlanıyor. Başta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) olmak üzere birçok kripto para birimi üzerinde etkisini gösteren gelişmelerin yaşandığı hafta geride kalırken, piyasaların onca gelişmeye rağmen yine benzer dalgalanmalar ile haftayı kapatmaya hazırlandığı görülüyor. Peki bu hafta kripto para piyasalarında neler oldu?

MICROSTRATEGY BITCOIN SATIN ALIMI

Microstrategy Bitcoin Satin Alimi

Geride bırakmaya hazırlandığımız haftada MicroStrategy’nin 301 adet yeni Bitcoin alımı öne çıkan gelişmeler arasında yer aldı. Şirket, bu satın alma işlemiyle birlikte elindeki Bitcoin sayısını tam 130 bine çıkardı. MicroStrategy’nin eski CEO’su ve şimdiki yönetim kurulu başkanı Michael Saylor, Twitter’da yaptığı açıklamada satın alınan Bitcoin’ler için birim başına ortalama 19 bin 851 dolar ödeme ile toplamda 6 milyon dolarlık ödeme yaptıklarını belirtti.

ABD’DE STABLECOIN AÇIKLAMALARI

MicroStrategy’nin yanı sıra bir önemli gelişme de ABD’de stablecoin’ler ile ilgili yaşandı. Federal Rezerv Sistemi Guvernörler Kurulu Denetimi Sorumlu Başkan Yardımcısı Michael Barr, stablecoin’lerin finansal istikrar için bir tehdit oluşturabileceğini söyledi. Ayrıca ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de yeni stablecoin’leri yasa dışı statüye getirecek bir yasa sunmaya hazırlandığını duyurdu.

FED’İN FAİZ KARARI

Fedin Faiz Karari

Kripto para piyasaları adına olduğu kadar geleneksel finans piyasaları açısından da haftanın ve Eylül ayının en kritik gelişmelerinden biri 21 Eylül’de yaşandı. ABD Merkez Bankası (Fed), Eylül ayı politika faizini 75 baz puan artırarak, faizi 15 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 3,25’e çıkardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.