Haberler

Hong Kong Menşeli OKX Borsası Gizemli Şekilde Geri Çekiliyor!

OKX, Hong Kong piyasasından çekilme kararı aldı. Para yatırma ve işlemler 31 Mayıs'ta sona erecek.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

OKX, Hong Kong piyasasından çekilme kararı aldı. Para yatırma ve işlemler 31 Mayıs’ta sona erecek. Ancak çekim işlemleri 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Borsa, Hong Kong piyasasından çekilme kararı almasını “Stratejik bir karar” olarak nitelendirdi.

Geçen yılın 1 Haziran’ında, sert uyum kurallarını içeren yeni kripto regülasyonlarını uygulamaya koyan Hong Kong’dan bir borsa daha geri adım attı. Dünyanın en büyük ve önemli borsalarından biri olan OKX, Hong Kong pazarında artık bulunmayacağını 31 Mayıs’ta açıkladı.

Image 61

Yapılan duyuruda, sanal varlık sağlayıcı (VASP) lisansının geri alındığı belirtildi fakat ayrıntılı bir neden açıklanmadı. Hong Kong’daki OKX müşterileri, Web3 cüzdanlarını kullanmaya devam edecekler ancak borsadaki varlıklarını 31 Ağustos’a kadar çekmek zorunda kalacaklar. 31 Mayıs itibarıyla sadece çekim işlemleri gerçekleştirilebilecektir.

Hong Kong, kripto alanında düzenlemelerini en hızlı uygulayan ve Bitcoin ile Ether vadeli-spot işlemlerini sunan bir yargı bölgesi olarak ün salmıştır. Ancak, düzenleyici kurumların yürürlüğe koyduğu; para aklamayı önleme, siber güvenlik protokolleri ve yönetişim standartlarına ilişkin kuralların oldukça katı olduğu bilinmektedir.

Hong Kong merkezli SFC, Çin’in kripto alanında dünya ile bağlantısını kuran kapısı olarak nitelendiriliyor. Şimdiye kadar sadece OSL ve HashKey gibi iki borsaya yetki verildi. Bu borsaların ikisi de Hong Kong’da bulunuyor ve düzenleyici kurum tarafından lisanslanmış durumda.

Huobi HK, Meex, BitHarbour ve Ammbr gibi borsalar önceki başvurularını iptal etmişlerdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.