Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

7000 Bitcoin Vurgununda Yeni Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yaklaşık 3 yıldır soruşturması devam eden ve kripto para yatırımcılarının piyasa değeri 250 Milyon Dolar olan 7000 adet Bitcoin’ini çalmakla suçlanan Claudio Olieveira Brezilya’da yakalandı.

Sosyal medya üzerinden Kendisi “Bitcoin King” olarak da tanıtan Oliveira,. Federal şubenin Brezilya’da gerçekleştirdiği operasyonda, yaklaşık 250  Milyon Dolarlık dolandırıcılık planını organize edip yönettiği iddiasıyla tutuklandı. 2019 yılında başlayan soruşturmada, Kripto para yatırımcılarının piyasa değeri 250 Milyon Dolar olan, 7000 Bitcoin’ine (BTC) el koymakla suçlanıyordu. Kripto para borsası Bitcoin Banco Group sahibini Oliveira’nın tutuklanmasıyla yeniden gündeme düştü.

Kripto Para Borsası Bitcoin Banco Group Sahibi Claudio Oliveira
Kripto Para Borsası Bitcoin Banco Group Sahibi Claudio Oliveira

 

Tutuklamalar Devam edecek

5 Haziran 2021 tarihinde yapılan basın duyurusunda, Coritiba Şehri Federal polis tarafından,  Claudio Olieveira ve  kripto para borsası Banco Group’un diğer çalışanlarına yönelik operasyon başlattı. Yapılan operasyonda 4 tutuklama ile sonuçlandı.

Bitcoin Borsası Banco Group’un, kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmek için günlük çok yüksek faizler ve promosyonlar verdiği öğrenildi. Coritiba Federal Polisine göre, yatırımcılar için sorunların para çekme işlemlerinin sürekli iptal edip daha sonra kapatmalarıyla başladığını duyurdu. Yapılan bu engellemeler sonucunda Federal Polis 2019 yılında çalışma başlattı.

Siber Saldırı Yapıldı

Bitcoin Banco Group, bu yaşananlardan sonra yaptığı açıklamada öneli bir fidye saldırısına mağruz kaldıklarını fakat iddialarına destek verecek herhangi bir kanıt sunamamışlardı. Haziran 2019 tarihinde Bitcoin Banco Group’un yatırımcıları şirkete dava açıp fidye saldırılarıyla ilgili kanıt talep edince, şirket davacı taraf ile anlaşma yoluna gitti. Eylül ayında ise Bitcoin Banco Group yatırımları toplu şekilde 200 dava birden açması, Banco Group ve çalışanlarının tüm hesaplarına mahkeme yoluyla bloke konuldu. Yaşanan bu Bitcoin vurgununda 20.000’den fazla yatırımcının mağdur edildiği öğrenildi.

Büyük vurgunla adı anılan Banco Group daha sonra yaptığı itiraz başvuruları da firmanın yatırımcıların alacaklarını geri ödememekle yükümlülüklerini ihmal ettiği gerekçesiyle reddedildi.

Kripto para Platformu, Brezilya Menkul Kıymetler Komisyonu’nda herhangi bir kaydı bulunmadığı halde kamu toplu yatırım sözleşmeleri adı altında yeni kurbanlar aramaya devam ettiği öğrenildi.

23Nisan

İlk değil Ama Son Olsun!

Görünen o ki vurgunların kurbanı olan tek ülke değiliz; dolandırıcılık tarihinde ülkemizde birçok kişi akla hayale gelmeyecek yöntemlerle büyük vurgunlar gerçekleştirdi. Yeni nesil olarak ilk tanıştığımız dolandırıcılık olayı Çiftlik Bank ile gerçekleşmişti. Olayın üzerinden 3 yıl geçmişken bir yeni vaka ile karşılaştık. Bu vurgunda ise kripto para borsası Thodex, milyonlarca dolar değerinde bir dolandırıcılık vakasıyla gündeme geldi. Bildiğimiz üzere bu iki yerel vurguncu grup ve diğer ulusal vurguncuların tek ortak noktası müşterilerinin hayalleri üzerinden yüksek kazançlar vaat etmesiydi. Sizler de yatırımlarınızı, sizi şaşırtacak promosyonlar ve kazançlar vaat eden hiçbir yere yapmayın. özellikle Yeni nesil dolandırıcların tuzağına düşmeyin.  Unutmayın! yatırım yaparken yalnızsınız.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.