Bitcoin HaberleriHaberler

İşte Temmuz Ayında Kripto Piyasasının Kaderini Belirleyecek Tarihler!

Kripto para topluluğu, Temmuz ayında piyasanın gidişatı ve makroekonomik iklim üzerinde önemli bir etkisi olabilecek bu tarihlere odaklanmış durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para topluluğu, Temmuz ayında piyasanın gidişatı ve makroekonomik iklim üzerinde önemli bir etkisi olabilecek bu tarihlere odaklanmış durumda. İşte O tarihler…

13 ve 26 Temmuz!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve enflasyona ilişkin veriler 13 Temmuz’da kamuoyuna açıklanacak. Faiz oranlarının daha da artırılıp artırılmayacağına ilişkin önemli bir seçim ise 26 ve 27 Temmuz’da yapılacak. ABD resesyon yaşıyor. EightGlobal’in CEO’su ve kurucusu olan EightGlobal’ın kurucusu Micahel van de Poppe, 4 Temmuz’da 614.300 takipçisine “tüm gözler gelecek hafta TÜFE istatistiklerinde” diye tweet attı. Analist, raporun beklenenden daha az olumlu olması durumunda, Bitcoin‘in 20.000 $ BTC’deki desteği konsolide ederek ivme kazanabileceğini, böyle bir durumda 23.000 ila 28.000 $ arasında yükselebileceğini iddia ediyor.

Twitter’da Wolves of Crypto “Kripto Kurtları” olarak anılan başka bir analist, takipçilerine bu güne dikkat etmelerini tavsiye ederek, TÜFE istatistiklerinin beklenenden düşük olması durumunda Bitcoin‘in sürdürülebilir bir geri dönüş yapabileceğine dikkat çekti. Analistler, insanların yaşam standartlarını korumak için daha fazla harcamak zorunda kalacağını, yükselen enflasyonun bir sonucu olarak kripto para birimlerine olan talebin düşebileceğini iddia ediyor. Sabit arzı ve kıtlığı nedeniyle Bitcoin, 2008 Küresel Mali Krizi sırasında yüksek enflasyon döneminin ortasında ilk ortaya çıktığında bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak terfi ettirildi. Ancak BTC, teknoloji şirketleriyle güçlü korelasyonu ve yükselen enflasyon çağındaki değer kaybı nedeniyle son yıllarda bu amaca hizmet etmeyi bıraktı. Trading Economics, mevcut konsensüsün Haziran ayı için TÜFE’yi %8,7 olarak tahmin ettiğini ve bunun Mayıs ayı için %8,6’ya göre küçük bir artış olacağını tahmin ediyor.

Bitcoin Temmuz

28 Temmuz: GSYİH Verileri

Bu ayki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından, 28 yılın en büyük aylık artışlarından biri olan Haziran ayında 75 baz puanlık faiz artışının ardından faiz oranlarının daha da yükselmesi bekleniyor. Federal Rezerv ve ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu kontrol etmek için kullandığı kilit araçlardan biri oran artışlarıdır. Yatırımcılar bu tür bir ortamda sıklıkla paralarını düşük riskli varlıklara veya faiz getiren bankalara yatırırlar. Bu, kripto para birimi gibi daha riskli varlıkların fiyatlandırılmasını önemli ölçüde etkileyebilir. FOMC’nin bu ay 50 veya 75 baz puanlık bir artış empoze edip etmeyeceğine karar vermesi bekleniyor. Compound Capital Advisors’ın kurucusu ve CEO’su Charlie Bilello’ya göre bu oranlar oldukça yüksek olabilir.

ABD Ekonomik Analiz Bürosu (BEA), 2022’nin ikinci çeyreği için öngörülen ABD GSYİH rakamlarını 28 Temmuz’da yayınlayacak. Atlanta Federal Rezervi, yüzde 1,6’lık bir GSYİH yaşadıktan sonra şimdi 2022’nin ikinci çeyreğinde GSYİH büyümesinde yüzde 2,1’lik bir düşüş bekliyor. 2022’nin ilk çeyreğinde düşüş. Amerika Birleşik Devletleri, GSYİH’sı iki çeyrek boyunca düşerse bir “resesyona” girebilir. ABD ekonomisi resmi olarak 2023’te başlaması beklenen bir resesyona girmedikçe, Bitcoin ilk tam resesyonunu yaşayacak. Teknoloji paylaşımlarıyla birlikte BTC’nin değeri çok daha fazla düşecek.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.