Bitcoin Haberleri

Brezilya’da USDT Rüzgarı Esiyor!

Brezilya'da kripto para birimlerine olan ilgi giderek artıyor ve son zamanlarda Tether'in stablecoin'i USDT, ülkede büyük bir popülarite kazanmış durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Brezilya’da kripto para birimlerine olan ilgi giderek artıyor ve son zamanlarda Tether’in stablecoin’i USDT, ülkede büyük bir popülarite kazanmış durumda. Cointelegraph’ın haberine göre, USDT, Brezilya’daki tüm kripto para birimlerinden daha fazla işlem hacmine sahip. Ayrıca, Brezilya’nın gelir hizmetleri ajansı tarafından yayınlanan verilere göre, USDT, ülkedeki tüm kripto işlemlerinin yüzde 80’ini oluşturuyor.

Brezilya’da kripto para işlemlerine ilişkin verilere bakıldığında, Tether’in stablecoin’i USDT’nin büyük bir ilgi gördüğü görülmektedir. 2023 yılında gerçekleştirilen kripto işlemlerinin çoğunluğunu USDT oluştururken, insanlar tarafından tercih edilen bir kripto para birimi haline geldi.

Brezilya’da Usdt Rüzgarı Esiyor!

Ekim ayının ortalarına gelindiğinde, Brezilya’daki USDT işlemleri 271 milyar Brezilya reali (55 milyar dolar) seviyesine ulaşmıştır. Bu rakam, ülkedeki Bitcoin işlem hacminin neredeyse iki katıdır ve 151 milyar real (30 milyar dolar) olarak gerçekleşen Bitcoin işlemlerini geride bıraktı.

Stablecoin’ler, Brezilya reali ve ABD doları gibi fiat para birimlerine sabitlenen kripto para birimleridir ve ülkelerde yaygın olarak tercih edilmektedir. Bu açıdan bakıldığında, USDT’nin ABD dolarına sabitlenmesi, Brezilyalılar tarafından hızla benimseniyor.

Brezilya’da USDT işlemleri 2021 yılından bu yana sürekli olarak artmaktadır. Ayrıca, Brezilya hükümetinin açıklamasına göre, kripto ayı piyasası ülkedeki kripto işlem hacmini 2022 yılında yaklaşık yüzde 25 azaltarak 154,4 milyar real (31 milyar dolar) seviyesine düştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.