Editörden SeçmelerKripto Rehber

Üçgen Formasyonu Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Üçgen Formasyonu Nedir?

Bu oluşumlar sıkıştırma oluşumlarıdır. Başka bir deyişle, alıcılar ve satıcılar arasındaki çatışma nedeniyle fiyat hareketi sıkışır. Bu sıkma nedeniyle bir taraf sollar ve kırılır. Satıcılar bu çatışmayı kazanırsa fiyatlar düşer, ancak alıcılar kazanırsa fiyatlar yükselir. Burada yatırımcıların yapması gereken kırılma yönünde işlem yapmaktır.

14839031

Simetrik Üçgen: Burada alt bant ile üst bant simetrik olarak daralmaktadır. Bu daralma ile uçlar birleşir ve bu görüntüye “simetrik üçgen” denir. Bu formasyonda işleme dahil olan kırılım yönü biraz beklenmelidir. Yani fiyat üçgenin alt bandını kırar ise satış işareti, üçgenin üst bandını kırar ise alış işareti pozisyonuna girilmelidir.

Alçalan Üçgen: Burada üst bant aşağı yönlü eğilimindedir. Yani fiyatın tepe noktaları aşağı yönlü ilerlemektedir. Bu şekilde “alçalan üçgen” olarak isimlendirilmektedir. Alt bant ise yatay yönlüdür. Burada da kırılım hangi yöne doğru gerçekleşirse o yönde işlem almak gerekebilir.

Yükselen Üçgen: Alçalan üçgenin tam zıttıdır. Burada dipler yukarı doğru peşi sıra artarken üst taraf stabil durur.. Bu sebeple “yükselen üçgen” olarak adlandırılmaktadır. Diğer üçgen formasyonlarında yer aldığı gibi burada da kırılım yönüne göre işlem alımı olmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.