Bitcoin HaberleriHaberler

JPMorgan’dan Endişelendiren Rapor: Bitcoin Bu Seviyelere Düşebilir!

Kripto para yatırımcıları, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından tekrar ivme kaybeden Bitcoin (BTC) konusunda yeniden endileşelenmeye başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para yatırımcıları, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından tekrar ivme kaybeden Bitcoin (BTC) konusunda yeniden endileşelenmeye başladı.

Bitcoin’in Üretim Maliyetleri Düştü; Bu Neden Önemli?

Wall Street firması JPMorgan geçtiğimiz günlerde Bitcoin üretim fiyatının önceki ay %50 düştüğünü iddia eden bir araştırma yayınladı. Bir BTC üretmenin maliyeti Haziran 2022’nin başında 24.000 dolardan şu anda 13.000 dolara düştü. JPMorgan stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou tarafından kaleme alınan Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi’nden alınan bilgilere göre, bu azalma elektrik tüketimindeki düşüşle aynı zamana denk geliyor. Ancak bu gelişme, bitcoin fiyatı için önemli bir engel oluşturabilir. Raporda, JPMorgan’daki stratejistler şunları söyledi:

Üretim maliyetindeki düşüş, madencilerin likiditeyi artırmak veya kaldıracı azaltmak için Bitcoin varlıklarını satma baskısını hafifletse bile, gelecekteki bitcoin fiyatının tahmini için olumsuz olarak görülebilir. Bazı uzmanlar, ayı piyasasında Bitcoin fiyat aralığının alt sınırını üretim maliyetini yansıttığına inanıyor.

Vnk

2022’nin ikinci çeyreği, Bitcoin madencileri arasında bir satış çılgınlığı gördü. Bitcoin fiyatı, Kasım 2021’deki zirvesinden %70 oranında şaşırtıcı bir düşüşle madencileri operasyonel giderleri finanse etmek için daha fazla satmaya zorladı. JPMorgan stratejistleri, geçen ay satış baskısının üçüncü çeyrekte Bitcoin’i de etkileyebileceğini tahmin etmişti. Madencilerin gelecekteki varlık satışlarının gerçekleşmesi daha olasıdır. Ek olarak, JPMorgan’a göre, BTC üretimi gerçekten 13.000 doların altına düşerse madenciler artan çıktılarından daha fazla para kazanmalıdır.

Kritik Glassnode Raporu

Zincir içi analitik sağlayan bir şirket olan Glassnode, kısa süre önce uzun vadeli yatırımcı kapitülasyonunu gösteren önemli veriler sağladı. Başka bir deyişle, bu yatırımcılar satıyorlar. Raporda şunlar vurgulandı:

Uzun vadeli yatırımcı  kapitülasyonunun devam etme olasılığı devam ediyor. Bitcoin, henüz tehlikeden kurtulamadı.

Önde gelen analistler, Bitcoin’in yükselişine devam etmesi için 22.500 dolar civarında bulunan 200 günlük EMA’sını aşması ve bu seviyenin üzerinde kalması gerektiğini tahmin ediyor. Bitcoin’in toparlanması için makroekonomik koşulların normale dönmesi gerekiyor. Şu anda en büyük engellerin özellikle yüksek enflasyon ve borçlanma oranları olduğuna inanılıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.