Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Grafik Karşılaştırma Nasıl Yapılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Her şeyde olduğu gibi kriptolarda da analiz yapmak mümkün ve bu analiz grafikler ile olmaktadır. Grafikleri iyi okuyarak, kripto paraları kıyaslayabilir ve hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz. Kripto para grafik karşılaştırma konusu oldukça kapsamlı olabilmektedir ve bu sebeple sizlere bu yazıyı hazırladık.

Grafiklerde belli başlı formasyonlar oluşmaktadır ve bu formasyonlar tekrar görüldüğünde, o kripto paranın yükselişe geçtiğini ya da düşüşe geçtiğini söyleyebiliriz. Tüm bunlar yatırımcılar için bir öncü olabilir ancak yine de hiçbir zaman kesin sonuç göstermez.

Unutulmamalıdır ki kripto para grafik karşılaştırma yapmadan yatırım yapan bir sürü yatırımcı vardır ve onlar piyasanın dengelerini değiştirebilirler. Yüksek çaplı alım ve satımlar herhangi bir sebeple yapılabilmektedir ve aslında kripto paraların değerini bunlar belirlemektedir.

Mum Çubukları Ne Anlama Geliyor?

Kripto paralar ile çok az ilgilenen insanlar bile mum teriminden bahsedebilir çünkü bilinen en yaygın grafik modeli budur. Mum çubukları spesifik bir zaman için, belirli bir kripto paranın hangi yönde hareket ettiğini göstermektedir. Dilediğiniz zaman aralığını seçerek, istediğiniz kripto paranın hangi yönde ilerlediğini görebilirsiniz.

Aşağıda mum çubuğu ile görebilecekleriniz listelenmiştir;

  • En yüksek fiyat
  • Açılış fiyatı
  • Kapanış fiyatı
  • En düşük fiyat

Mum çubuğu kırmızı ise, kripto para olumsuz yönde hareket göstermiştir. Eğer mum yeşil ise, kripto para olumlu yönde bir ilerleme göstermiştir.

Mum Çubukları Farklı Şekillerde Ortaya Çıkabilmektedir

Mum çubukları, grafiklerde farklı şekillerde kendini gösterir ve her şeklin anlamı farklıdır. Unutmayın ki bunlar kesin sonuçlar da vermez. İlk olarak bahsetmek istediğimiz ise “Çekiç” yani “hammer”. Bu modelde mum çubuğunun üst kısmında bir fitil gözükmemektedir ve çizgisi son derece uzundur. Yükselişi simgelemektedir ve aslında kripto paranın düşüşünden dönüp, yükselişe geçeceğini göstermektedir.

Ters çekiç yine düşüşün biteceği ve kripto paranın geri döneceğini simgelemektedir. Aslında adından da anlayabileceğiniz üzere çekicin tam tersi olarak gözükmektedir.

Ters Çekiç
Ters Çekiç

Listemize kayan yıldız ile devam ediyoruz. Kayan yıldızı ters çekiçten ayırt etmek oldukça güçtür çünkü şekli ters çekiç ile aynıdır. Ancak yine de aralarında bir fark bulunuyor; kayan yıldız, kripto para düşerken değil, yükselirken ortaya çıkan bir şekildir.

&Quot;≪Yoastmark

Kayan yıldızın bize söylediği şey ise, kripto paranın yükselişinin biteceği ve artık düşüşe geçeceğidir. Aynı zamanda fitilin çok uzun olması düşüşün gerçekten sert olacağını göstermektedir. Anlık alım satım yapan yatırımcılar, grafikte böyle bir durum gördüklerinde, hemen satış yapmaktadır.

Ters çekiç aynı zamanda uzun süre satışlardan sonra ortaya çıkıyor ise boğa dönemine girileceğine dair bir uyarı vermektedir.

Akşam Yıldızı
Akşam Yıldızı

Sırada Akşam yıldızı bulunuyor. Bu kripto grafik karşılaştırma görüntüsü üç farklı mumdan oluşmaktadır. Uzun ve yeşil bir mum görürsünüz ve bu mumun fitili son derece kısadır. Ardından çok ufak bir mum daha göreceksiniz ve bunun rengi kırmızıdır. Sonrasında ise sizi fitili ve çubuğu neredeyse eşit olan bir mum karşılar. Bu üçü bir araya geldiğinde Akşam yıldızını temsil eder ve sert düşüşe hazır olmanızı gerektirir.

Doji
Doji

Başlangıç ve bitiş değerlerinin birbirine yakın olduğu, yani aslında kripto paranın stable durumda kaldığını gösteren bir mum çeşidi ile karşınızdayız; Doji. Belirli bir zamanı seçtiğinizde, kripto paranın başladığı ve yükselişin bittiği değerler birbirine çok yakın ise, Doji gözlemlenmektedir.

Doji her şeyi eski haline getirmektedir; yükselişler düşer, düşüşler ise tekrar yükselişe geçer.

Bu Grafikler Kesin Sonuç Verir Mi?

Gelelim çok sık sorulan sorulardan ilkine; kripto para grafik karşılaştırma kesin sonuç veriyor mu? Buna cevabımız kesinlikle hayır. Hiçbir grafik size garanti vermemektedir. Grafikler gerçekten garanti verebilseydi, tüm yatırımcılar hiç hata yapmadan yatırım yapabilirdi.

Grafikler yalnızca size fikir verebilir ve şanslı iseniz işler beklediğiniz gibi gider. Kesin sonuç vermeseler dahi, grafiklere bakarak yatırım yapmak şansınızı arttıracaktır. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde Dogecoin grafiklerine baktığınızı varsayalım. Eğer o sırada Elon Musk bir tweet atmış ise, tüm dengeleri değişebiliyordu.

Ya da belki kripto paranın yaratıcısı yeni bir proje açıklayarak dikkatleri üzerine çekebilir. Bazı dalgalanmalar öngörülemezdir. Yeni yatırım yapacaklar için grafiklere bakmak son derece mantıklıdır çünkü bir fikir verebilirler.

Bu Grafikleri Nerede Bulabilirim?

Grafikler birçok kripto para borsasında yayınlanmaktadır. Düzenli olarak takip ederek oluşan şekilleri analiz edebilirsiniz. Eğer bu şekilleri iyi öğrenir iseniz, gördüğünüzde hemen anlayacak duruma geleceksiniz.

Kripto grafik karşılaştırma analiz etmeyi öğrendikten sonra yapmanız gereken şey ise kripto paraların grafiklerini kıyaslamaktır. Belirlediğiniz kripto paraların grafiklerini belirli saatler için  karşılaştırarak, hangisini alacağınıza karar verebilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.