Bitcoin Haberleri

JPMorgan’dan Ethereum için Olumsuz Açıklamalar

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bankacılık devi JPMorgan, Shanghai yükseltmesinin ardından Ethereum ağındaki gelişmelerin beklentilerin altında kaldığını belirtti. JPMorgan’ın lider analisti Nikalaos Panigirtzoglou, bankanın paylaştığı bir notta Ethereum’un yaşadığı hayal kırıklığını vurguladı.

Ethereum, geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen yükseltmeyle proof-of-work algoritmasından proof-of-stake’e geçiş sürecine girdi. Bu geçiş Ethereum’un enerji tüketimini %99 oranında azaltırken aynı zamanda Ether arzını da daraltıyor. Ancak Shanghai yükseltmesinden bu yana Ether miktarı %50 oranında arttı ve ağ aktivitesinde yaşanan artış beklenen düzeyde olmadı.

Jpmorgan'Dan Ethereum Için Olumsuz Açıklamalar

Ethereum Ağında Düşüş Yaşanıyor

JPMorgan analistlerine göre Ethereum ağındaki günlük işlemler, günlük aktif adresler ve DeFi protokollerinin TVL’si düşüş yaşadı. Ayrıca, FTX ve Terra’nın çöküşü gibi faktörlerin yanı sıra ABD regülatörlerinin kripto para sektörü üzerindeki baskısı da Ethereum faaliyetlerindeki düşüşte etkili oldu.

Shanghai yükseltmesinin olumlu taraflarının sınırlı olduğuna inanan analistler, yükseltmeyle birlikte Ethereum doğrulayıcılarının ağda kilitlenen stake edilmiş Ether’leri geri çekme fırsatına sahip olduğunu belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.