HaberlerEkonomi

Justin Sun’ın Gündeminde Sri Lanka’daki Ekonomik Kriz Var!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Justin Sun’ın gündeminde Sri Lanka’daki ekonomik kriz var. Ekonomik kriz ilk olarak Sri Lanka’da ortaya çıktı.
Halk sokağa çıktı. TRON kurucusu Justin Sun, şu anda tüm dünyanın dikkatini çeken bir konu olan Sri Lanka hakkında yorum yapa kişilerden biriydi. Terra olaylarıyla ilgili açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Sun, bu kez Sri Lanka’daki gelişmeleri tweetledi. Sri Lanka’nın ekonomik krizini değerlendiren Sun’a göre, ulus artık resmen DAO modunda.

Justin Sun’ın Sri Lanka’nın Ekonomik Krizine İlişkin Değerlendirmesi

Sri Lanka’nın ekonomisi şu anda sorun yaşıyor. Sri Lanka’da başlayan ekonomik krize tepki olarak halk harekete geçti ve sokaklara döküldü. TRON’un kurucusu Justin Sun, konuyla ilgili düşüncelerini Twitter hesabından paylaştı.
Sun’ın tweetinde yer alan bazı ifadeler şöyle:

Sri Lanka, resmen DAO modunda. Çözüm olarak Web3 ile Sri Lanka’yı iflastan çıkarıp refaha nasıl ulaştıracağım konusunda harika fikirlerim var

Tweet’e bine yakın beğeni geldi. Ava Labs CEO’su Emin Gün Sirer tweet’i beğenenler arasında yer aldı.

Sun’ın tweeti çok sayıda yanıt aldı. Yorumlarda hem  eleştiriler hem de destek mesajları yer aldı. Bazıları fikirlerin ne olduğunu sorgularken, diğerleri Sun’ı Sri Lanka’dan kaçınması ve düşüncelerini kendine saklaması konusunda uyardı.

Sri Lanka’nın Ekonomisi Krizde

Olayların merkez üssü, yaşam koşullarının kötüleştiği Sri Lanka’nın başkenti Colombo oldu. Büyük çaplı hükümet karşıtı mitingler ve başkanlık sarayına baskın düzenlendi. Protestolar sonucunda akşam sokağa çıkma yasağının uygulandığı Kolombo’da bu yasak hızla kaldırıldı.

Protestocular, Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın resmi konutu ve ofisinin önüne kurulan barikatları bir kez daha aştı. Güvenlik görevlileri göstericileri dağıtmak için havaya ateş açmaya başladı.

Rajapaksa, görünüşe göre bu olaylardan sonra yerleşkeyi terk etti ve güvenli bir yere transfer edildi. Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın 13 Temmuz’da görevi bırakması bekleniyor.

Bu arada Sri Lanka ekonomisi nedeniyle protestoculara polisin müdahalesi sonucu en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi. Sri Lanka ekonomik krizi ilerlerse ne olacak? Önümüzdeki günlerde, öğreneceğiz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.