Bitcoin Haberleri

Kârdaki Bitcoin Cüzdanı Sayısında Yeni Rekor

Bitcoin (BTC) adreslerindeki kâr eden adres sayısı, Glassnode verilerine göre 30 Ekim itibarıyla yeni bir rekora imza attı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC) adreslerindeki kâr eden adres sayısı, Glassnode verilerine göre 30 Ekim itibarıyla yeni bir rekora imza attı. Bu rekor, Bitcoin cüzdanlarındaki kârlılığın önemli bir artışa işaret ediyor. BTC’nin fiyatı hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyelerinin yüzde 50 altında işlem görürken, adreslerin yüzde 80’i 34.000 dolar seviyesinde kâr yazıyor.

Glassnode, onchain analiz firması olarak bilinir ve en son verileriyle rekor sayıda adresin “siyah” olduğunu ortaya koyuyor. BTC’nin 34.000 dolar bandında işlem görmesi, bu verinin kripto yatırımcılarını şaşırtmış durumda.

BTC, son kazanımlarıyla 18 ayın en yüksek seviyelerine yaklaşıyor olabilir, ancak bu kazanımlar yatırımcı kârlılığında önemli değişiklikleri tetiklemek için zaten yeterliydi. Glassnode verilerine göre, 30 Ekim itibarıyla kâr eden adres sayısı 39,1 milyon olarak kaydedildi. Bu, Bitcoin cüzdanlarındaki en büyük kârlılık olarak tarihe geçti.

Bununla birlikte, Kasım 2021’de görülen 38,1 milyonluk önceki zirveyi geride bırakması da dikkat çekici bir gelişme. Ancak, o zamanın piyasa şartları daha pozitifti. BTC, o dönemde tüm zamanların en yüksek seviyelerinde işlem görüyordu ve bu nedenle mevcut adreslerin yüzde 100’ü kâr ediyordu. Şu anda ise mevcut fiyat, bu seviyelerden yüzde 50 daha düşük seyrediyor. Buna rağmen, sıfır olmayan toplam adres sayısı 48,3 milyona ulaşmış durumda.

86Ba20Ca Beb7 4F14 9497 01Ebfe3569D8

Yüzdelik olarak kâr amacı güden adresler henüz mutlak rakamlarla performanslarına ulaşamamış olsa da yüzde 81,1 ile 18 ayın en yüksek seviyelerinde bulunuyorlar. Glassnode’un verilerine göre, son iki ay içinde bu oran yüzde 60’tan yüzde 80’e yükselmiş durumda. Öte yandan, kayıp adreslerin sayısı şu anda 9 milyonun biraz üzerinde bulunuyor. FTX çöküşünün ardından Aralık 2022’deki zirve noktasında ise toplam adres sayısı 20 milyonun üzerindeydi.

A6138A67 3283 4636 Acc4 8325B53B04A9

Bu veriler, Bitcoin cüzdanlarının kârlılığında büyük bir artış olduğunu gösteriyor. Yüzde 80’lik kâr oranı, yatırımcıların Bitcoin’in fiyatının düşük olduğu dönemlerde kâr ettiğini gösteriyor. Bitcoin sahipleri, düşük fiyat seviyelerinde alım yaparak kâr elde etme fırsatını değerlendirebilirler.

Sonuç olarak, Glassnode verileri, Bitcoin cüzdanlarında rekor sayıda adresin kârda olduğunu gösteriyor. BTC’nin fiyatının hâlâ tüm zamanların en yüksek seviyelerinin altında olmasına rağmen, yatırımcılar kârlı çıkabilmek için düşük fiyat seviyelerini değerlendiriyorlar. Bu veriler, kripto para sektöründe kârlı yatırım fırsatlarının hâlâ mevcut

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.