Bitcoin Haberleri

Kasasında BTC bulunan ve DOGE ile ödeme alan Tesla, 3. çeyrek bilançosunu açıkladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının en etkin şirketlerinden biri olan elektrikli araç üreticisi Tesla, 3. çeyrek bilançosunu açıkladı. Geçtiğimiz yıl 1,5 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) satın alan ve daha sonra bu Bitcoin’lerin bir kısmını satan Tesla, öte yandan bir dönem Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak da kabul etmeye başlamıştı. Ancak şirket, kısa bir süre sonra bu girişiminden de vazgeçmişti. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirket, bir diğer yandan 2022 yılında Dogecoin (DOGE) ile ödemeleri de kabul etmeye başlamıştı ve şirket Dogecoin tutumunu sürdürüyor. Bilanço raporları merakla beklenen Tesla, merak edilen bilançosunu açıkladı.

GELİRLER, REKOR DÜZEYE RAĞMEN BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

Tesla Bitcoin

Wall Street analistleri, Tesla’nın 2022 yılı 3. çeyreğinde 22,09 milyar dolarlık gelir elde etmesini bekliyordu. Tesla, üçüncü çeyrekte, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artışla 21,5 milyar dolarlık rekor düzeyde gelir elde etti. Ancak bu seviye, Wall Street analistlerinin beklentilerinin altında kalınca, Tesla hisseleri de anlık olarak yüzde 5’ten fazla değer kaybetti. Öte yandan bilanço raporlarına göre Tesla’nın otomotiv regülatör kredileri, 3. çeyrekte 286 milyon dolar ile otomotiv gelirlerinin yüzde 1,5’ini oluşturdu.

3. ÇEYREKTE BITCOIN VARLIKLARINA DOKUNMADI

Tesla tarafından söz konusu raporda yapılan bildirimde bir önceki tahmin tekrarlandı ve “Çok yıllı bir planda araç teslimatlarında yıllık yüzde 50 büyüme elde etmeyi bekliyoruz” ifadeleri yer aldı. Bir diğer taraftan Tesla’nın 3. çeyrekte Bitcoin varlıklarına dokunmadığı da görüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.