Haberler

PayPal’ın Stablecoin Hamlesi Kongre Üyelerinde Hareketlilik Yarattı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

PayPal’ın piyasaya kendi stabil kripto parasını sunma kararı, düzenleyiciler ve politika yapıcılar arasında hareketlilik yarattı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Patrick T. McHenry, yasama organının bu yeni dijital varlık türü için daha sıkı bir düzenleyici çerçeve oluşturması gerektiğini savunuyor. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Patrick T. McHenry (R-NC), PayPal’ın kendi stabil dijital para birimini piyasaya sunma kararının ardından, bu tür varlıkları düzenleyecek yasaların geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Paypal Bitcoin.jpeg
Paypal’ın Stablecoin Hamlesi Kongre Üyelerinde Hareketlilik Yarattı! 3

McHenry gün içinde yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:

Bu gelişme, stablecoin’lerin, uygun bir düzenleyici yapı içerisinde sunulduğunda, 21. yüzyılın ödeme ekosistemimiz için büyük bir potansiyele sahip olduğuna dair kesin bir gösterge. Şu an Amerika’nın dijital finans yeniliklerinde öncü olma noktasında kritik bir dönemeçteyiz. Kongre, ABD’nin gelecekteki finansal dünyanın lideri olmasını sağlamak adına, partiler üstü ve hayati bir ilerleme kaydediyor. Bu süreci tamamlamalıyız.

Türkiye’de uzun süredir kullanılamayan PayPal, bugün Paxos ile birlikte ABD dolarına sabitlenen bir stablecoin çıkaracağını duyurdu. Şirket, dijital paraların dolarla eşleneceğini ve “aşamalı bir şekilde” Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılara sunulacağını belirtti. Son olarak, PayPal bu adımı ilk olarak 2021 yılında atmayı planlamış olsa da yaşanan sorunlar nedeniyle bu planı gerçekleştirememişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.