Altcoin HaberleriBitcoin HaberleriHaberler

Kripto Paraların Düşüşü: Sebepleri Neler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasalarındaki fiyat hareketleri, SEC’in Binance ve Coinbase borsalarına yönelik suçlamalarının ardından yönünü aşağıya çevirdi. Yatırımcılar ve işletmeler ise bu suçlamaların sonuçlarını sindirirken, merkezi olmayan finans piyasaları da (DeFi) toplam likiditenin azalmasıyla sarsıldı. Analistler ise daha fazla acının yolda olduğuna inanıyorlar.

Secnin Hedefinde Binance Ve Coinbase
Secnin Hedefinde Binance Ve Coinbase

SEC’nin Hedefinde Binance ve Coinbase

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kriptodaki en büyük merkezi borsalardan ikisi olan Binance ve Coinbase’e karşı hukuk davaları açtı. SEC, 61 farklı kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu iddia ediyor ve toplam değerleri 100 milyar doları aşıyor. Bu listedeki 61 token arasında Algorand da yer alıyor.

SEC’nin yeni eylemi, Gensler’in 2019’da “harika bir teknoloji” olarak adlandırdığı bir token ile tutarsızlık gösteriyor. Binance USD, Binance Coin, Solana, Cardano, Polygon, Filecoin, Cosmos, The Sandbox, Decentraland, Axie Infinity ve COTI gibi diğer en iyi kripto tokenler de menkul kıymet olarak belirtiliyor. Uygulama eylemleri, Binance.US’deki likiditeyi %78 oranında düşürdü.

Binance borsası stablecoin, BTC ve Ether’de büyük bakiye düşüşleri yaşadı. Stablecoin bakiyeleri %20’nin üzerinde düşüş gösterdi. Haber, SEC’in menkul kıymet olarak listelediği tokenlerden üçünü delist etmesine neden oldu ve Robinhood, kullanıcılara varlıklarını çekmeleri ya da zorla tasfiye edilmeleri için süre verdi. Bu, potansiyel olarak 2 milyar dolardan fazla paranın tasfiye edilebileceği anlamına geliyor.

Son SEC eylemi, kripto varlıkların fiili kullanım durumuna ilişkin uzun bir anlaşmazlık, yanlış anlama veya güvensizlik geçmişine katkıda bulunuyor. Bazıları ABD’li kanun yapıcıların kripto endüstrisine kızgın olduğunu düşünüyor. En son savaş, merkezi borsaların müşteri fonlarını nasıl kullanabileceği üzerine odaklanıyor.

Btc Fiyati Hisse Senetlerini Gecemedi
Btc Fiyati Hisse Senetlerini Gecemedi

BTC Fiyatı Hisse Senetlerini Geçemedi

Kripto piyasaları, Dow ve S&P 500 ile hala yüksek bir korelasyona sahip olsa da, çoğu büyük banka, ABD’nin 2023’te keskin bir durgunluk yaşayacağını öngörerek endişeleniyor. Borç tavanı anlaşmasının ardından bile, hisse senedi endeksleri yıllık en yüksek seviyelerini görmeye devam ediyor. Ancak SEC baskısı, hisse senetleri ile Bitcoin arasındaki uçurumu genişletiyor. Kripto varlıklarına yapılan yatırımlar, son dönemde şikayetlerin artması nedeniyle 88 milyon doların üzerinde çıkış yaşadı. U.S. Bank’ın analizine göre, yatırımcı duyarlılığı henüz yeterince yüksek değil. Portföy yöneticisi Terry Sandven, “Küçük ve orta ölçekli şirketlerin artan performansı dikkat çekici. Russell 2000 endeksi, Haziran ayının ilk iki gününde %4,6 artış göstererek S&P 500 ve NASDAQ Composite’in neredeyse iki katına ulaştı” diyor. Kripto fiyatları ise hisse senetlerindeki artışı takip etmiyor ve dalgalanmalar devam ediyor..

Kripto Para TVL ve Hacimindeki Düşüşler Yatırımcıları Şaşırtıyor

Bitcoin borsalarına yönelik gerçekleşen saldırı, borsa giriş ve çıkışlarını arttırdı. Ancak, girişler satış tarafındaki baskıyı arttırırken, çıkışlar kendi kendine saklama varlıklarına özgüdür. Zincir üzerindeki net akış hareketine rağmen, DeFi büyüme kaydetmedi. Kripto piyasalarının sağlığı ve duyarlılığını incelemek için kullanılan toplam değer metriği (TVL), DeFiLlama’ya göre son zamanlarda 120 milyar dolar değer kaybetti. Kriptodaki dalgalanmaların, ağır makro rüzgarlar ve düşük hacim nedeniyle öngörülebilir gelecekte de devam etmesi muhtemeldir. Uzmanlar, bu dalgalanmaların artan perplexity’si nedeniyle, yatırımcıların daha fazla burstiness arayışına girdiğini söylüyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.