Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Fed Faiz Kararını Bekliyor! Yükseliş Gelecek Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları son dönemde ABD enflasyon verilerinin beklentileri aşmasıyla birlikte heyecanla beklenen Fed faiz kararını takip ediyor. Banka tarafından açıklanacak faiz kararı öncesinde, fonlama faizinde herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Faiz açıklamasının ardından, Başkan Jerome Powell’ın temmuz ve eylül ayı için vereceği mesajlar yakından takip edilecek. Burada dikkat çekici olan nokta ise, piyasa oyuncularının faiz kararını tahmin etmekte zorlanmasıdır.

ABD’de enflasyon hızı, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında düşüş gösterdi. Bu yavaşlama trendi, art arda 11 aydır devam ediyor. Çekirdek enflasyon rakamları, beklentilerle uyumlu bir şekilde açıklandı. Bu verinin Federal Rezerv’in faiz artırımını yavaşlatma konusunda rahatlamasına neden olduğu söyleniyor.

Binance-SEC gerilimi hakkında dün gece ilginç bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Binance US’in varlıklarının dondurulmasını talep etmenin bir süre ertelenmesine karar verdi. Ayrıca, Binance ve SEC arasında bir anlaşma için müzakereler yapılmasına karar verildi. Bu gelişmeler, kripto para dünyasında büyük yankı uyandırdı ve sektördeki birçok kişi için merak uyandırdı.

Kripto para piyasası son zamanlarda Ripple tarafından sağlanan olumlu haberler ile hareketli bir dönem geçirmekte. Ethereum’un menkul kıymet olarak değerlendirilemeyeceği Hinman belgelerinde açıklandı. SEC’in Ethereum’un sınıflandırılması için Vitalik Buterin ile görüştüğü söyleniyor. Bu arada, Bitcoin (BTC) enflasyon öncesi kritik seviyelerde seyrediyor.

Kripto para piyasaları son günlerde oldukça hareketli. En önemli kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), dün 26.400 dolar seviyesini aşarak yükseldi, ancak bu seviyede tutunamadı. Dalgalı bir seyir izleyen BTC, bugün 26.000 dolar sınırında işlem görüyor. Bitcoin’in hangi seviyeleri izlenmeli? Hadi, Bitcoin analizine bir göz atalım…

Bitcoin Btc Faize Odaklandi22

Bitcoin Teknik Analizi

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), günün başlangıcında 25.936 dolar civarında işlem görüyordu. Ancak gün içinde BTC’nin değeri 25.839 dolara kadar düştü ve ardından en yüksek seviyesi olan 26.052 dolara kadar çıktı. Saat 13.00 itibarıyla BTC’nin değeri 25.988 dolar olarak kaydedildi. BTC/USD grafiğine göre, Bitcoin’in yukarı yönlü hareketi devam ederse, karşılaşacağı ilk direnç seviyeleri 26.000 ve 26.530 dolar olacak. Ancak BTC, bu seviyelerin üzerinde kalırsa, 26.900 dolar yolculuğuna çıkabilir. Yukarı yönlü hareket devam ederse, 27.200 dolar seviyesi de izlenecek. Bitcoin Açgözlülük ve Korku Endeksi, nötr bölgede yer alarak 45 puanla dikkat çekiyor. BTC’nin aşağı yönlü hareket etmesi durumunda, ilk destek seviyesi 25.800 dolar olacak. Düşüşün devamı halinde, 25.650 dolar seviyesi de takip edilecek. Aşağı yönlü harekette ise 25.400 dolar seviyesi izlenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.