Haberler

Kripto Şirketlerine Yatırım Artışı: PitchBook Raporuna Göre %40 Büyüme

2024 yılı kripto paralar için olumlu bir tablo çizerken, finansal veri ve yazılım şirketi PitchBook'tan önemli bir rapor yayımlandı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

2024 yılı kripto paralar için olumlu bir tablo çizerken, finansal veri ve yazılım şirketi PitchBook’tan önemli bir rapor yayımlandı. 2024’ün ilk çeyreğinde, kripto şirketlerine yapılan yatırımların, 2023’ün son çeyreğine göre %40 artarak 2.4 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Bu dönemde en büyük yatırımı ise Together AI aldı.

Reuters’ın PitchBook raporundan derlediği bilgilere göre, kripto startup’larına yapılan yatırımlar üst üste ikinci çeyrekte de yükseliş gösterdi. 2024’ün ilk çeyreği itibarıyla kripto startup’larına yapılan yatırımlar, bir önceki çeyreğe göre %40 artarak 2.4 milyar dolara ulaştı.

PitchBook’un raporunda, genel girişim sermayesi yatırımlarının (VC yatırımları) son 5 yılın en düşük seviyesine ulaştığı belirtildi. Bu düşüşe rağmen, kripto dünyasındaki yatırımların artışı dikkat çekici. Toplamda, kripto alanında 518 anlaşma tamamlandı.

PitchBook analisti Robert Le, kurumsal adaptasyondaki artışa dikkat çekti ve “Kripto dünyasındaki token’larda görülen toparlanma ve kurumsal adaptasyon, VC yatırımlarının artmasındaki en büyük sebepler” dedi. Le, ayrıca yatırım turlarının şirketler arasındaki büyük rekabete sahne olduğunu belirtti.

Together Al’a 106 milyon Dolarlık Yatırım

Rapora göre, 2024’ün ilk çeyreğinin en büyük yatırımı Together AI’a yapıldı. Salesforce Ventures’ın liderlik ettiği yatırım turunda, Together AI 106 milyon dolarlık fon sağladı ve toplamda 1.1 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Together AI, çocukların ve gençlerin ruh sağlığını desteklemeyi amaçlayan ve bu süreçte ebeveynlerin daha aktif rol almasına olanak tanıyan dijital çözümler geliştirmesiyle biliniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.