Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

En Hızlı Yükselen Kripto Paralar 2021

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin, son yıllarda piyasanın gündemi haline geldi. Kripto para birimlerindeki son artışla birlikte, geleneksel alandan çok sayıda perakende yatırımcının dikkatini çektiği kesin bilgiler arasında yer alır.

Bitcoin, alana ısınan yatırımcılar için bariz bir seçimdir. Bilmeyenler için, bir altcoin basit tanımıyla Bitcoin’e alternatif olan bir kripto para birimi anlamına gelir. Ve her biri kendi kurallarına göre çalışmaktadır.

Ancak kendimize “hangi kripto parayı almalıyım?” diye sormaya başlamadan önce hadi bir adım geri gitmemiz gerekiyor ve kendimize kripto para birimleri nedir diye soralım. Bu başlamak için daha iyi bir yer olabilir.

Bilmeyenler için kripto para, mal ve hizmet satın almak için kullanılabilen token veya madeni para şeklini alan dijital varlıktır. Ancak, merkezi olmayan sistemlerde çevrimiçi işlemleri güvence altına almak için blok zinciri teknolojisini kullanmaktadır.

Kripto para birimleri neredeyse her zaman devletin müdahalesinden ve kontrollerinden bağımsız olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu varlık sınıfının popülaritesinin artmasını sağlayan da bu temel unsurdur.

Daha Fazla Kurumsal Yatırımcı Kripto Para Birimleri Arasında Atlıyor

Kripto paralar, şimdiye kadar yılın en büyük finansal hikayelerinden biri olmayı başarmıştır. Fiyatlar, güçlü kurumsal kabulün ortasında fahiş seviyelere yükseliyor gibi görünüyor.

Tesla (NASDAQ: TSLA), PayPal (NASDAQ: PYPL) ve Square (NYSE: SQ) gibi birkaç işletmenin işlemler için kripto para birimlerini kabul edilebilmesi için ataklar yaptığını gördük. Bu kesinlikle sektör için iyiye işaret ediyor.

Bitcoin’i erken benimseyenler, tuttuklarını varsayarsak büyük bir kar elde edeceklerdi. Bugün herhangi bir yatırımcıya sorduğunuzda, herkes bu kadar pahalı olmasaydı bir parçasını almak isterdi. Kripto para birimleri etrafında dönen tüm vızıltılarla, bu dijital varlıkların potansiyel derecede finansal işlemlerinin geleceği olma şansı yüksek gibi görünüyor.

Kurumsalların artan katılımıyla, portföyünüze kripto para birimleri tahsis etmek için iyi bir zaman olabilir mi? Şu anda satın almak veya satmak için en iyi kripto para birimlerinin hangileri olduğunu merak ediyorsanız, bugün piyasada yer edinen bazı popüler kripto paralara bir göz atalım.

2021’de En İyi Çıkış Yapan Kripto Para Birimleri

  1. Ethereum (ETH)
  2. Cardano (ADA)
  3. DogeCoin (DOGE)
  4. Binance Coin (BNB)

 

Ethereum (Eth)
Ethereum (Eth)

1.    Ethereum (ETH)

Piyasada yer alan değer hesaplamasına göre en büyük ikinci kripto para olan Ethereum coinini bulunduğu noktaya getiren nedir?

Takas edilemeyen tokenlerin (NFT’ler) spekülatif ateşi ve yaklaşan blok zinciri yükseltmeleri, daha önce Ethereum’da olan parabolik atakları körükledi. Son dalganın arkasındaki bir başka katalizör ise bu altcoin platformunun merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamalarında artan kullanımıdır.

Şu anda, işlemleri daha hızlı ve daha düşük işlem ücretleriyle gerçekleştirebileceklerini iddia eden bazı rakip blok zincirleri olsa da Ethereum hala DeFi için en büyük blok zinciridir.

Blok zincirine daha çok uygulama eklendikçe, Ethereum’un birincil platform olması için iyi bir şans var. Ve görünüşe göre bu hem kısa hem de uzun vadeli yatırımcılar için ETH için bir boğa durumu oluşturmanın önemli bir nedeni oluyor.

Cardano (Ada)
Cardano (Ada)

2.    Cardano (ADA)

Yeni başlayanlar için şirketin kurumsal olan platformu, eğitim, perakende, finans ve sağlık hizmetlerinde kullanıma uygun bir platform nasıl oluşturduğunu ortaya koyuyor.

29 Nisan tarihinde Cardano’nun arkasındaki şirket olan IOHK şirketi, Blockchain teknolojisinin Etiyopya’ya yer alan eğitim sistemini yenilemek için kullanılacağını duyurdu. Cardano teknolojisini kullanmanın en büyük yararlarından biri, sistemin 3.500 okulun beş milyon öğrencisi ilgili bilgileri kaydetmek için kurcalamaya dayanıklı bir sistem oluşturacak olmasıdır.

Dogecoin (Doge)
Dogecoin (Doge)

3.    Dogecoin (DOGE)

Yukarıdaki liste kripto alanındaki popüler isimler olsa da Dogecoin daha sıcak görünüyor. Aslında, yılın başından beri mem madeni paraya yatırım yapmış olsaydılar zengin olabilirdi. Sonuçta, DOGE bugüne kadar %12.000’den fazla arttı.

Dogecoin sahipleri, Dogecoin’i mal ve hizmet satın almak veya diğer para birimleri için ticaret yapmak için kullanabilirler. Sahipler ayrıca harika içerik oluşturan veya paylaşan diğer internet müdavimlerine “bahşiş” vermek için Dogecoin’i kullanır.

Mevcut seviyelerde dogecoin satın almak son derece riskli bir girişimdir. Tamamen kaybetmeye hazır olmadığınız herhangi bir paraya yatırım yapmayın.

Binance Coin (Bnb)
Binance Coin (Bnb)

4.    Binance Coin (BNB)

Binance Coin, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance tarafından 2017 yılında piyasaya sürüldü. Madeni para, Binance borsasında yer alan işlem ücretlerini ödemek veya sadece diğer kripto paralar için ticaret yapmak için kullanılabilir.

Federal Rezerv’in aksine yorumlarına rağmen, Bitcoin mükemmel bir değere sahip olduğunu olduğunu kanıtlıyor. Ancak BNB, saf değerinin ötesinde bir amaca hizmet ediyor. Ethereum’un NFT’yi körüklemede büyük bir rol oynadığını hepimiz bilmekteyiz. Ancak ETH, NFT’de oynayan tek kripto değil. BNB burada da bir rol oynamak istiyor.

Kripto para borsası, kullanıcıların platformunda NFT’ler oluşturabilecekleri, satın alabilecekleri ve satabilecekleri kendi pazarını tanıtacağını açıkladı. Ticaret platformu iki pazar işletecek. Bunlar, en iyi müzayedeler ve sergiler için birinci sınıf bir mekan ve herkesin yeni tokenleri basmak için kullanabileceği standart bir ticaret pazarı bulunacak.

Borsa, gelirlerinden bir kesinti yaparak para kazanmaktadır. Ayrıca, herhangi bir ticaret faaliyeti için bir işlem ücreti alıyor. Kripto borsası NFT planını çok daha iyi bir şekilde uygulayabilirse, şirket için yeni bir gelir akışı açacaktır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.