Bitcoin Haberleri

Küresel Piyasalarda Fed Düşüşü

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Merakla beklenen Fed faiz kararı dün akşam açıklandı. Fed, beklentilere paralel şekilde faizleri sabit tuttu. FOMC toplantısının ardından çıkan sonuca göre, politika faizi sabit tutuldu ve bu da faiz oranının 5,25 – 5,5 arasında kalmasına neden oldu. Ancak, bu yıl içinde bir faiz artışı daha yapılacağı ve faizlerin daha uzun süre yüksek seviyelerde tutulacağı sinyali verildi. Fed toplantısından çıkan bu mesajlar, küresel piyasalarda riskli varlıkların gerilemesine neden oldu.

Küresel Piyasalarda Fed Etkisi

Fed, faizleri sabit tutmasına rağmen, şahin açıklamalar içeren faiz kararının ardından borsaların düşmesine ve tahvil getirilerinin yükselmesine neden oldu. ABD’de S&P 500 endeksi, günü yaklaşık yüzde 1 düşüşle tamamladı. Nasdaq endeksi yüzde 0,71 ve S&P 500 endeksi ise yüzde 0,94’lük bir düşüş kaydetti.

Kripto sektöründe ise son 24 saatte dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in piyasa değeri yüzde 0,0 artış göstererek 27.048 dolar seviyelerinde işlem görmekte. Bitcoin’i hemen ardından Ethereum takip ediyor. Ethereum da son 24 saat içinde yüzde 0,8 artış kaydederek 1.621 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Bu gelişmeler, küresel piyasalarda birçok yatırımcının dikkatini çekti ve analistler arasında tartışmalara yol açtı. Fed’in faizleri sabit tutması, piyasalarda belirsizlik ve dalgalanmaların süreceğine dair bir işaret olarak algılandı. Özellikle riskli varlıkların gerilemesi, yatırımcıların daha güvenli limanlara yönelmelerine neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.