HaberlerTüm Haberler

Mastercard Şüpheli Kart İşlemlerine Karşı Yapay Zekayı Piyasaya Sürdü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Mastercard, dolandırıcılıkla mücadeleye yardımcı olan yeni bir Yapay Zeka (AI) destekli hizmetini piyasaya sundu.

Bu hizmet, gerçek zamanlı ödemeleri içeren ve bankaların illegal olayları tahmin etmesine yardımcı olan yeni bir AI aracıdır. Finansal hizmet sağlayıcısı, 5 Temmuz’da yaptığı bir duyuruyla, Tüketici Dolandırıcılık Riski çözümünün yapay zekasının Birleşik Krallık’taki bankaların verileri kullanılarak eğitildiğini belirtti. Bu yeni hizmet, bankaların dolandırıcılıkla mücadele etmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

Mastercard’tan Büyük Yapay Zeka Hamlesi!

Yapay Zeka Destegiyle Mastercard Artik Cok Daha Guvenli87792 0
Mastercard Şüpheli Kart İşlemlerine Karşı Yapay Zekayı Piyasaya Sürdü! 3

Mastercard, verileri analiz ederek, bir kullanıcının daha önce dolandırıcılık ile ilişkilendirilmiş bir hesaba para aktarma girişiminde bulunup bulunmadığını tahmin edebildiğini açıkladı. Ajay Bhalla, Mastercard Siber ve İstihbarat Başkanı, bu tür dolandırıcılıkların geçmişte bankalar tarafından tespit edilmesinin son derece zorlayıcı olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Müşterileri gerekli tüm çekleri geçiyor ve parayı kendileri gönderiyor; suçluların herhangi bir güvenlik önlemini kırmaya ihtiyacı olmadı.”

Mastercard, bankacılık sektöründeki güvenlik çalışmalarına odaklanarak, yapay zeka destekli hizmetler sunarak küresel çapta büyük ilgi görmektedir. Yapay zeka alanındaki hızlı gelişmeler ve artan bankacılık sorunları, Mastercard’ı öne çıkaran faktörler arasında bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.