Bitcoin HaberleriTüm Haberler

Bitcoin’de (BTC) Yükseliş Devam Ediyor: Yükseliş İvmesi Gelecek mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Haziran ayının ortalarından bu yana Bitcoin (BTC) belirli bir fiyat aralığında dalgalanıyor. Son olarak, 31.400 dolar direnç seviyesini test ederek yükseliş ivmesine işaret ediyor.

Kripto para piyasası ise son birkaç aydır düzenleyici baskılarla mücadele ediyor. 2023 yılına umut verici bir başlangıç yapan kripto para piyasası, baskıların artmasıyla birlikte düşüşe geçti. Özellikle ABD’nin sert yaptırım eylemleri, piyasayı zorluyor. Bu durum, yatırımcılar için belirsizlik yaratıyor ve gelecekteki hareketlerin tahmin edilmesini zorlaştırıyor.

Bitcoin Fiyat Analizi
Bitcoin’de (Btc) Yükseliş Devam Ediyor: Yükseliş İvmesi Gelecek Mi? 3

Kripto Piyasasında Bahar Havası

BlackRock’un spot Bitcoin ETF başvurusu, Haziran tarihinde gerçekleştirilmiş ve kripto para piyasasını yeniden canlandırmıştı. Bu başvurudan cesaret alan birçok şirket de hızla Bitcoin borsa yatırım fonu başvuruları yapmaya başlamıştır.

Spot Bitcoin ETF başvurularının etkisiyle Bitcoin, uzun bir süre sonra yeniden yükselişe geçti. Bildiğiniz gibi BTC/USD paritesi bir süredir 30.000 ila 31.400 dolar arasında işlem görmekteydi. Bitcoin, 6 Temmuz itibarıyla 31.400 dolar direnç seviyesini tekrar test etmiştir. Son 24 saatte CoinMarketCap verilerine göre yüzde 1,40 değer kazanan BTC, şu anda 31.100 dolar seviyelerinden alıcı bulmaya devam ediyor.

Short Pozisyolar Yatırımcıları Üzmeye Devam Ediyor!

Son dönemde kripto para piyasasında bahar havası esmekte. Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyat artışları, short pozisyon işlemleri yapan yatırımcıları üzmeye devam ediyor. Coinglass, resmi Twitter hesabı aracılığıyla bir uyarı yaparak çok sayıda short pozisyonun tasfiye edildiğini duyurdu. Açık pozisyonların sayısı ise hala artmaya devam ediyor. Coinglass verilerine göre, son 24 saat içinde neredeyse 40.000 yatırımcı likidite oldu. Toplam likidasyon tutarı ise 117,54 milyon dolar olarak gerçekleşti. Long pozisyon işlemlerinde 68,44 milyon dolar tasfiye olurken, short pozisyon işlemlerinde 49,10 milyon dolar likidite sağlandı. Son 24 saat içinde ise en yüksek likidasyon, 32,91 milyon dolar ile Bitcoin sahibi oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.