Bitcoin Haberleri

MicroStrategy, BTC Yükselişiyle Kar Elde Etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’in (BTC) geçen yılki düşüşüyle tasfiye olabileceği konuşulan MicroStrategy, piyasanın son yükselişiyle yatırımından 900 milyon dolar kâr elde etti.https://coinnewstr.com/bitcoin/

MicroStrategy ve BTC Yatırımları

MicroStrategy, ünlü iş insanı Michael Saylor tarafından kurulan bir şirkettir. Bitcoin maksimalisti olan Saylor, BTC yatırımlarıyla büyük bir kâr elde etmiştir. Şirket, BTC birikimini sürdürmekte ve büyük bir kazanç elde etmesine rağmen satış yapmamayı tercih etmektedir. Üçüncü çeyreğin başından bu yana şirketin cüzdanına 6.067 BTC eklenmiştir.

MicroStrategy’nin toplamda 158.400 BTC’ye sahip olduğu bilinmektedir. BTC’nin 16 bin doların altına düştüğü dönemde şirket, tasfiye olmanın eşiğinden dönmüştür. Ancak son zamanlarda BTC’nin yükselişi sayesinde şirketin BTC yatırımından yaklaşık 1 milyar dolarlık kâr elde ettiği görülmektedir.

MicroStrategy’nin BTC’ye olan yatırımı, şirketi büyük bir BTC yatırımcısı haline getirmiştir. Bitcoin üçüncü çeyrekte (1 Temmuz – 30 Eylül) %11,5 oranında düşüş yaşamış ve 30.480 dolardan 26.970 dolara gerilemiştir. Bu düşüşü fırsata çeviren MicroStrategy, üçüncü çeyrekte ortalama 27.590 dolardan 6.067 BTC satın almıştır.

Şirketin elinde bulunan 158.400 BTC’nin ortalama maliyeti ise 29.586 dolar seviyesindedir. Bu durumda şirket, BTC alımlarından 900 milyon dolar kâr elde etmiştir. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre, şirketin yıllık geliri 129,5 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Bu da MicroStrategy’nin BTC yatırımının şirketin 7 yıllık gelirine denk geldiğini göstermektedir.

MicroStrategy ve Hisse Senedi Fiyatı

Google Finans’ın verilerine göre, MicroStrategy’nin hisse senedi fiyatı (MSTR) %2,7 oranında artış göstererek 438 dolara yükselmiştir. Bu da şirketin BTC yatırımının şirket değerini olumlu etkilediğini göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.