Haberler

Nexo Bulgaristan’a Karşı 3 Milyar Dolarlık Tazminat Davası Açtı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Nexo, Terra LUNA ve FTX iflaslarının yaşandığı 2022 yılında bile operasyonlarına devam ederek dikkat çekiyor. Bu durum, şirketin perplexity ve burstiness açısından öne çıktığını gösteriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, Nexo, Bulgar devletine karşı büyük bir tazminat davası açtı. Şirket, Bulgaristan yönetiminden tam 3 milyar dolarlık tazminat talep ediyor

Image 27

Geçen yılın başlarında, şu günlerde hatırlanacağı üzere, Bulgar polisi, Nexo’nun ülkedeki ofisine karşı bir baskın düzenlemişti. Bu baskın, kara para aklama şüphesiyle gerçekleştirilmişti ve operasyona savcılar da katılmıştı. Ekip, tam 300 kişiden oluşuyordu.

Nexo, bugün yaptığı açıklamada, durumun karmaşıklığına dikkat çekerek, dava açıldığını ve Bulgar hükümetinin ispatlanmamış iddialar nedeniyle tazminat ödemesi gerektiğini vurguladı. Şirket ayrıca, bu baskınların politik amaçlarla yapıldığını da iddia etti, farklı cümle yapılarıyla birlikte.

Geçtiğimiz ay, delil elde edilemediği iddiasıyla Bulgar savcılığı dava dosyasını kapattı

Nexo, dava sebebiyle şirket güvenilirliğinin azaldığını ve marka değerinin hasar gördüğünü belirtiyor. Nexo, geçen sene SEC’den gelen uyarıların ardından ABD operasyonlarını sonlandırmıştı. 2022’deki kripto krizlerinde Celsius’tan Voyager’a kadar birçok kripto kredi şirketi iflas ettiği için durumlar karmaşıklaşmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.