HaberlerEkonomi

Özgür Demirtaş Yeni Merkez Bankası Başkanı Hakkında Konuştu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan, ilk kez kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yeni başkanı Fatih Karahan, ilk kez kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Karahan’ın politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğunu vurgulaması ve faiz indirim zamanının önemine değinmesi, ekonomist Özgür Demirtaş tarafından yorumlandı. Demirtaş, “Erken faiz indirimi bir çuval inciri berbat eder” şeklinde bir açıklama yaptı.

TCMB Başkanı Açıklamalarda Bulundu

TCMB’nin yeni başkanı Fatih Karahan, enflasyon tahminlerini paylaşarak sene sonu için %36 ve 2025 sonu için %14 düzeyinde bir tahminde bulundu. Karahan, parasal sıkılaşma politikasına kararlılıkla devam edeceklerini ve politika faizinin mevcut seviyesinin yeterli olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Karahan’ın açıklamalarında, gelişmekte olan ülkelerde faiz indirimlerinin devam ettiğine vurgu yapması ve Türkiye’de de bu konunun zamanlamasının önemine değinmesi, ekonomist Özgür Demirtaş’ın dikkatini çekti.

Özgür Demirtaş Yeni Merkez Bankası Başkanı Hakkında Konuştu!

Özgür Demirtaş’ın Yorumları Dikkat Çekti!

Özgür Demirtaş, Karahan’ın açıklamalarını değerlendirdiği bir tweet’te, “Merkez Bankası’nın olması gerekenden erken faiz indirimi, bir çuval inciri berbat eder. Bu indirimin yapılmamasını diliyorum” şeklinde bir ifade kullandı. Demirtaş, Karahan’ın konuşmasını beğendiğini belirtti ancak “zamansız gevşeme” yapılmaması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

“Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan oldukça başarılı bir konuşma yaptı. Başkan yardımcılarına söz vermesi önemli bir gelişme. Aman zamansız gevşeme yapmayalım, söyleyeceğim budur”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.