Haberler

Powell, Merakla Beklenen Kritik Jackson Hole Konuşmasını Yaptı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole sempozyumunda ekonomik gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Powell, piyasaların dört gözle beklediği konuşmasında, daha fazla faiz artırımına hazır olduklarını dile getirdi. Fed Başkanı Powell, “Bizim işimiz enflasyonu düşürmek. Enflasyon sürdürülebilir yüzde 2 hedefine ulaşana kadar faiz oranlarını kısıtlayıcı bir seviyede tutmayı amaçlıyoruz. “Fed’in enflasyonu daha da yavaşlatmak için ek faiz artışlarına ihtiyacı olabilir” şeklinde konuştu.

64Db6Bcbae0A8F0Cd0E3C860
Powell, Merakla Beklenen Kritik Jackson Hole Konuşmasını Yaptı! 3

Powell’den Enflasyon Açıklaması!

Faiz artırımı konusunda yine dikkatli olacaklarını belirten Powell, “Enflasyonu düşürmek için daha yumuşak bir işgücü piyasası gerekebilir. Fed, ekonominin beklendiği gibi soğumadığına dair işaretlere karşı temkinli davranıyor. “Bir sonraki faiz kararı verilere bağlı olacak” dedi. Powell, Temmuz ayında PCE’nin yüzde 3,3, çekirdek enflasyonun ise yüzde 4,3 olmasını beklediklerini belirtti.

Fed Başkanı, “Enflasyonun ilerlemesi memnuniyet verici, ancak Fed hâlâ gidilecek uzun bir yol olduğunu düşünüyor” dedi. Piyasalar Başkan Powell’ın para politikasına ilişkin mesajlarını dört gözle bekliyordu. Powell’ın çarpıcı açıklamalar yapmasını bekleyenlerin sayısı oldukça yoğundu.

Kripto Piyasası Hareketlendi

Powell’ın açıklamalarının ardından kripto para piyasasında değişimler başladı. Konuşma başladığında 26.013 dolar civarında seyreden Bitcoin (BTC) 26.314 dolara kadar artış yaşadı. Bu seviyelerde kalıcı olamayan BTC, 26.100 dolar civarında seyretti.

Ethereum da yaklaşık 1.651 dolardan 1.677 dolara yükseldi. Öte yandan Fed tutanaklarında enflasyon endişeleri dikkat çekti. Tutanaklarda çoğu Fed yetkilisi daha fazla parasal sıkılaştırmaya ihtiyaç duyulabileceğini söyledi. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin sürdüğü belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.