Haberler

Chainalysis Stablecoin Raporunu Paylaştı!

Blockchain araştırma şirketi Chainalysis, stablecoin piyasasına ilişkin önemli bir raporunu paylaştı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain araştırma şirketi Chainalysis, stablecoin piyasasına ilişkin önemli bir raporunu paylaştı. Bu raporda, ABD hükümetinin stablecoin’ler üzerindeki gözetimini kaybederek, lisanslı olmayan kuruluşlar aracılığıyla gerçekleşen faaliyetlerin arttığı belirtildi.

Chainalysis’in Raporu

Kuzey Amerika kripto para raporuna göre, ABD’de stablecoin faaliyetleri giderek daha fazla lisanslı olmayan kuruluşlar aracılığıyla gerçekleşiyor. 2023 yılında en büyük 50 kripto para içindeki stablecoin girişlerinin çoğunluğu ABD’deki lisanslı hizmetlerden lisanssız hizmetlere kayıyor. Haziran ayı itibarıyla stablecoin girişlerinin yaklaşık olarak %55’i ABD dışındaki lisanslı borsalara yönlendiriliyor. Bu durum, ABD hükümetinin stablecoin piyasasını denetleme yeteneğini giderek kaybettiğini göstermektedir. ABD’li tüketicilerin düzenlenmiş stablecoin’lerle etkileşim kurma fırsatlarını kaçırdığı da raporda belirtilen bir diğer noktadır.

Chainalysis 1

Raporda, ABD kuruluşlarının başlangıçta stablecoin piyasasını meşrulaştırdığı ve düzenlemeler getirdiği ifade edilmektedir. Ancak kripto kullanıcıları, merkezi yurtdışında bulunan ticaret platformları ve ihraççılarla ilgili faaliyetler yürütmektedir. Bu durum, ABD hükümetinin stablecoin piyasasını denetleme yeteneğini kaybetmesine yol açmaktadır.

ABD’nin stablecoin denetimini kaybetme riski, kripto para dünyasında çeşitli endişelere neden olmaktadır. Özellikle düzenlemelerin olmadığı veya zayıf olduğu bölgelerde faaliyet gösteren lisanssız kuruluşlar, kullanıcılar için güvenlik riski oluşturabilmektedir. Ayrıca, denetimsiz stablecoin’lerin yasadışı faaliyetlere kullanılma ihtimali de göz ardı edilmemelli.

Raporda belirtilen bir diğer önemli nokta, Kuzey Amerika’nın kripto para piyasasındaki büyüklüğüdür. Temmuz 2022 ile Haziran 2023 döneminde Kuzey Amerika, tahmini 1,2 trilyon dolarlık işlem hacmiyle en büyük kripto piyasası oldu. Bu rakam, küresel işlem hacminin %24,4’üne denk gelmektedir. Bu durum, Kuzey Amerika’nın kripto para piyasasındaki etkisini ve önemini açıkça gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.