Haberler

Sabit Kripto Para Piyasasında 2.5 Yıl Sonra İlk Defa Toplam Değer 168 Milyar Doları Aştı!

Kripto para alanında son derece kritik bir konuma sahip olan sabit coin'lerin toplam piyasa değeri, 168 milyon doları aşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para alanında son derece kritik bir konuma sahip olan sabit coin’lerin toplam piyasa değeri, 168 milyon doları aşarak tarihin en yüksek seviyesine çıktı. DefiLlama verilerine göre, algoritmik sabit coin’lerin dışarıda bırakıldığı piyasa, geçtiğimiz hafta %0.8 büyüme gösterdi.

Algoritmik stabil paraların dışında kalan tüm sabit para piyasası, 2.5 yıl sonra rekor kırdı. Sabit paraların toplam piyasa değeri 168 milyar dolara ulaştı. En son rekor, 2022 Mart ayında 167 milyar dolarla kırılmıştı. Rusya-Ukrayna çatışmasının başladığı döneme rastlayan bu süreçte, Terra LUNA krizi yaşanmış ve Bitcoin 17 bin dolara kadar düşmüştü. Sabit para piyasasındaki dengeler, birçok para birimi için 1 dolara bağlı olan dengeyi bozmuştu.

Image 32

DeFiLlama istatistiklerine göre, piyasa son hafta içerisinde %0.8’lik bir artışla rekor seviyeye ulaştı. Sabit coin pazarı, 2023 yılında ekim ayında 120 milyar dolar seviyelerine gerilerken, 2024’te beklenmedik bir yükseliş trendine girmişti.

“Kurumsal güvene işaret ediyor”

BTCMarkets analisti Rachael Lucas, The Block değerlendirmelerinde, artışın ana nedeninin kurumsal dünyanın kripto paralara olan güveni olduğunu belirtti.

“Genellikle, belirsiz piyasa koşullarında istikrar arayanlar, sabit coin’leri güvenli liman olarak görürler. Ayrıca, sabit coin’lere olan ilginin artması, özellikle kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına olan güveninin de arttığını gösterir. Çünkü sabit coin’ler geleneksel piyasalar ile kripto arasında geçiş yapan kurumsal firmalar tarafından çokça kullanılıyor. Hem işlem stratejilerinde hem de uzun vadeli portföylerde sabit coin’ler yer alıyor.

USDT, en büyük sabit coin olarak tahtını sarsılmaz bir şekilde korurken, bu yıl piyasa değerini %28 oranında yükselterek 91 milyar doları 118 milyar dolara taşıdı. Ayrıca, USDT’nin toplam sabit coin piyasasındaki payı şu anda %70’e ulaşmış durumda, bu da oldukça dikkat çekici bir artış anlamına geliyor…

USDC, 2024 yılında sıralamadaki ikinci konumunu güçlendirerek, toplam piyasa değerini 23.8 milyar dolardan 34 milyar dolara yükseltti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.