Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Madenciliğinde Bir İlk: Volkanik Enerji İle BTC Çıkarıldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador başkanı Nayib Bukele, Bitcoin (BTC) konusundaki ilkleri gerçekleştirme adına kararlı duruşunu sürdürüyor. Başkan Bukele, bu kez de volkanin enerji ile çıkarılan ilk BTC‘yi duyurdu.

Haziran ayında ülkenin Bitcoin Yasası’nı kabul etmesiyle birlikte kripto paranın resmi para birimi olarak kabule dilmişti. Bu aşamadan sonra kripto paralarla ilgili yeni adımlar atması beklenen Bukele, El Salvador’un BTC çıkarmak için volkanlardan gelen jeotermal enerjiyi kullanma planlarını hayata geçirerek bu anlamda bir ilke imza atmış oldu.

El Salvador Başkanı, bundan birkaç gün önce volkan enerjisinden yararlanan bir jeotermal enerji santralinde madencilik teçhizatlarının çalışmaya başladığını gösteren kısa bir video paylaştı.

[epic_element_newsticker newsticker_title=”İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:” newsticker_icon=”fa-bullhorn” newsticker_background=”#0a0a0a” newsticker_text_color=”#dd9933″ number_post=”1″ unique_content=”unique1″ include_post=”3364″ scheme=”alt”]

Chivo Kullanan Sayısı Artmaya Devam Ediyor!

Bukele, BTC cüzdanı Chivo‘ya ilişkin sayıları da paylaşıyor ve attığı bir tweet’e bakılırsa 1 Ekim’de “2.72 milyon kişi Chivo cüzdanını kullanıyor.” Buna karşılık, 20 Eylül’de uygulamanın 1.1 milyon yada ülke nüfusunun %17’si kadar kullanıcıya haiz bulunduğunu iddia ederken, yedi gün sonrasında bu sayı 2.25 milyon dolara ulaştı. Şu anda “her dakika 180 yeni kullanıcının kaydolduğunu, her gün 1 milyon dolarlık havale gerçekleştirildiğini” de sözlerine ekledi.

Ayrıca, hükümet Bitcoin cüzdanı Chivo’yu tanıtmak için çalışmaya devam ediyor; hemen hemen dün dünya genelinde fiyatlar artarken uygulamayı kullanan vatandaşların ve işletmelerin indirimli fiyattan akaryakıt satın almalarına izin verildiğini duyurdu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.