Haberler

SEC’ye Dava Açan Consensys: “Mücadelemiz Sürüyor”

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

SEC’ye dava açan ConsenSys, Ether’i (ETH) menkul kıymet olarak tanımlayan ve spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasını değerlendiren şirket. En köklü blockchain şirketi olarak bilinen ConsenSys, mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Çokça çaba harcayan ve Ethereum platformunu geliştirme amacı güden Consensys, dikkat çekici bir şekilde öne çıkıyor. Firmanın X üzerinden gerçekleştirdiği sıra dışı açıklama, SEC’yi de hedef alarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Image 59

Gary Gensler, SEC Başkanı, Ether’in bir menkul kıymet olduğunu belirterek, uygun yaptırımların uygulanması gerektiğini vurguladı. Consensys ise geçen ay SEC’ye karşı hukuki adımlar attı. Blockchain şirketi, Ether’in menkul kıymet olarak sınıflandırılmaması yönünde mahkemeden talepte bulundu.

Son günlerde Ethereum ETF’lerine onay veren SEC, Consensys’le tekrar karşı karşıya geldi. Ethereum’un en köklü blockchain şirketi, “Son anlık onay SEC’nin dijital varlıklara yönelik sıkıntılı yaklaşımının bir parçasıdır. Hiçbir sektör, pazar ya da varlık bu kadar kasıtlı bir düzenleyici suiistimale maruz kalmamıştır. Piyasa oyuncuları için adil değil, hukukun üstünlüğüne meydan okuyor ve inovasyonu engelliyor.” şeklinde bir yorumda bulundu.

Şirket, SEC’nin spot ETF’lerini onaylayarak, ETH’nin bir emtia olarak değil, bir menkul kıymet olarak kabul ettiğini vurguladı. Consensys’in elini güçlendiren dava sürecinde, “Düzenleyici belirsizliğe karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.” şeklinde ifade ettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.