Bitcoin Haberleri

Spot Bitcoin (BTC) ETF Kararı için Nabızlar Tutuluyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Vadeli işlemlerdeki kaos ortamı, spot Bitcoin (BTC) ETF kararıyla birlikte gözlerden kaçmıyor. Spot BTC ETF süreci, sadece iki gün içinde netleşecek olmasına rağmen türev piyasaları doğrudan etkiledi. BTC’nin 44.000 dolarda fiyatlanmasına rağmen altcoin’lere neredeyse hiçbir para akışı olmaması, yükseliş yönlü düşünen yatırımcıları hayal kırıklığına uğrattı. Karar haftasına kadar neredeyse hiç gerileme yaşamadan yükselen altcoin’ler, önümüzdeki süreçte gerilimi artırdı. Bu durumun etkileri, Coinglass’ten alınan likidasyon verileriyle net bir şekilde ortaya çıktı.Ekran Resmi 2024 01 08 09.52.19

Yükselişe Kolay Kolay İzin Verilmiyor!

Altcoin’lerin ezilmesiyle birlikte vadeli işlemler tarafı giderek dikkat çekmeye başladı. Özellikle long yönlü işlemlerdeki tasfiyeler gündeme oturdu. Son 24 saatte 212,91 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşirken, bu miktarın 172,83 milyon dolarlık kısmı long yönlü pozisyonlardan kaynaklandı. Toplamda 127.974 kripto yatırımcısı tasfiye oldu ve OKX borsasında ETH/USD paritesinde gerçekleşen tek bir işlemde en büyük tasfiye değeri olarak 2 milyon dolar kaydedildi.

Borsa tarafındaki verilere bakıldığında sonuçlar şaşırtıcı değildi. Neredeyse tüm borsalarda long yönlü işlemlerin likidasyon oranı yüzde 80’in üzerinde oldu. Binance, 100,63 milyon dolarlık, OKX 66,21 milyon dolarlık ve Bybit ise 26,25 milyon dolarlık likidasyon kazancını elde etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.