Bitcoin HaberleriHaberler

Kripto Para Dünyasında Yeni Gelişme: Honduras’ta Bitcoin Resmi Muhasebe Birimi Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Orta Amerika ülkesi Honduras, kripto paralara dair atılan ilk adımların ardından Bitcoin yatırımcılarını heyecanlandıracak bir gelişmeye imza attı.

Ülkenin merkezi hükümetine bağlı Próspera bölgesi, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmesinin yanı sıra, lider kripto parayı ürün ve hizmetlerin resmi değerini belirlemek adına bir muhasebe birimi olarak da tanıdı. Bu yeni düzenleme, bölgedeki vatandaş ve işletmelere finansal esneklik sağlama amacı taşıyor.

Bitcoin Muhasebe Birimi Olarak Tanındı

Próspera bölgesinin yetkililerinden Jorge Colindres, yaptığı açıklamada Bitcoin’i resmi muhasebe birimi olarak tanıdıklarını belirtti. Ancak, dış engeller nedeniyle henüz Bitcoin üzerinden vergi toplamaya başlamadıklarını vurguladı. Yeni düzenlemeyle birlikte muhasebesini Bitcoin üzerinden tutan işletmeler, hesaplamalarını BTC birimi üzerinden yapmaya devam ederken, ödemelerini ise dolar olarak gerçekleştirecek.

Bölge yetkilisi, uluslararası kısıtlamaların aşılması durumunda Bitcoin ile vergi ödemelerinin en kısa sürede başlayacağını belirtti. Bu gelişme, Bitcoin kullanıcılarının Honduras’ta daha fazla kabul görmesine ve kripto para ekosisteminin büyümesine olanak sağlayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.