Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı yaptığı açıklamada üniversitelerde Blockchain ve NFT bölümleri açılacağının duyurdu.
Dünyanın son zamanlarda NFT ve Blockchain teknolojisine olan ilgisi artmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Yüksek öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar önemli bir açıklama yaptı. İşte detaylar…
YÖK Başkanı NFT ve Blockchain Bölümlerinin Açılacağını Duyurdu!
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Özvar, öğrencilerden gelen sorulara yanıt olarak NFT ve Blockchain‘i ile ilgili soruları yanıtladı.
Erol Özvar’a “Gelecekte NFT ve Blockchain gibi teknolojilerin bölümleri açılacak mı?” sorusuna yanıt olarak, bu iki bölümü üniversitelere kazandırmak için uğraştıklarını ve bölümlerin şu anda tasarım aşamasında olduğunu söyledi.
YÖK Başkanı yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:
Öğretmenlere en çok ihtiyaç duyduğumuz bölgeler bunlar. Buraya gelen hocalar matematik bölümünden ya bilgisayar mühendisliğinden ya da yazılım mühendisliğinden ama öğretmenliklerinin yanı sıra bu alanlarda okuyan arkadaşları üçüncü ve dördüncü sınıflarda çalışıyorlar. Takdire şayan bir performans sergiliyorlar. Sonuç olarak, akademik çalışmalara katılmak konusunda isteksizdirler. Nedenini sorgularsan, duygusal sebeplerden dolayıdır. Bu nedenle şu anda ciddi bir öğretmen sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konulara ilgi duyan arkadaşlarınız varsa bence asla pes etmemeleri ve devam etmeleri gerekiyor. Bu konuları doğrudan içeren bölümler üzerinde aktif olarak çalışıyoruz.
Amaç, Türk Üniversitelerinin Kalitesini Artırmak!
YÖK Başkanı Erol Özvar, en büyük hedefin, Türkiye’deki üniversiteleri dünyanın en büyük üniversiteleri sıralamasında daha üst sıralara taşımak olduğunu belirtti.
Özvar, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:
Amacımız Türk üniversitelerinin dünya üniversiteler ligindeki sıralamasını yükseltmek. Yükseköğretim Kurulu olarak üniversite hocaları olarak yapmayı hedeflediğimiz en önemli şeylerden biri, Türk yükseköğretim kurumlarını ve üniversitelerini dünyanın en iyi üniversiteleri yapmaktır. Her şeyden önce kurallara uyarak çalışmalıyız, yani dünyanın belli başlı üniversiteleri gibi çalışmalıyız ve en az onlar kadar verimli çalışmalıyız. Bu, araştırdığımız bir şey.