Haberler

Epic Games, Çalışanlarının Yaklaşık Yüzde 16’sını İşten Çıkaracak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektöründe birçok şirket, son zamanlarda iş gücü küçültme yoluna gidiyor. Bu şirketlerden biri de Epic Games oldu. Fortnite’ın arkasındaki şirket olan Epic Games, gerçekçi olmayan metaverse hedeflerini öne sürerek yaklaşık 830 personelini işten çıkardı.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğunu ve bu adımın şirketin mali durumunu istikrara kavuşturacağını belirtti.. Çalışanlara yaptığı paylaşımda Sweeney, “İşten çıkarmaların tek yol olduğu ve bunları şimdi ve bu ölçekte yapmanın mali durumumuzu istikrara kavuşturacağı sonucuna vardık” ifadelerini kullandı.

Epic Games, Çalışanlarının Yaklaşık Yüzde 16'Sını İşten Çıkaracak!

Epic Games’in son dönemdeki büyümesi, Fortnite Creator programına dayanmaktadır. Bu program sayesinde oyuncular, kendi oyun içi içeriklerini oluşturup satma imkanına sahip olmuşlardır. Ancak bu değişim, beklenenden daha düşük marjlarla sonuçlanmıştır.

Epic Games’in işten çıkarmalarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar, kripto para sektöründe de yankı uyandırmıştır. Birçok şirket, gelir beklentilerini karşılamakta zorlanırken, maliyetleri azaltmak adına personel küçültme yoluna gitmektedir.

Sweeney, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Bu geçişi işten çıkarmalar olmadan atlatabileceğimiz konusunda uzun zamandır iyimserdim, ancak geriye dönüp baktığımda bunun gerçekçi olmadığını görüyorum. Epic Games, bugün birden fazla departmanda 870 çalışanını işten çıkardı; bu da iş gücünün yüzde 16’sına tekabül ediyor. İşten çıkarılanlar 6 ay kıdem tazminatı alacak. Bir süredir, Epic ve Fortnite’ın bir sonraki evrimine yatırım yaparak kazandığımızdan çok daha fazla para harcıyoruz”

Sonuç olarak, Epic Games’in gerçekçi olmayan metaverse hedeflerini öne sürerek 830 personelini işten çıkarması, şirketin mali durumunu düzeltme çabasının bir sonucudur. Kripto para sektöründe yaşanan bu tür olaylar, şirketlerin gelir beklentilerini doğru bir şekilde yönetmeleri gerektiğini göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.