Haberler

8 Haziran Kripto Para Haberlerinden Öne Çıkanlar

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para haberlerini güncel bir şekilde takip etmek kripto para almayı düşünen ya da kripto para sahibi olan herkes için oldukça önemlidir. Piyasadaki dalgalanmaları ve değişimleri takip etmek size atacağınız adımlarda fikir verme konusunda yardımcı olacaktır.

Kripto para alanında sadece bir saat içinde bile tahmin edemeyeceğiniz büyük değişimler olabilir. Bu yüzden haberleri düzenli şekilde okumak gerekir.

Ethereum’daki Artış

Kripto para haberleri listemizin başında Ethereum’daki artış haberi bulunuyor. Ethereum, Vitalik Buterin tarafından kurulmuş olan bir kripto para birimidir. Son zamanlardaki artışı ile akıllara Bitcoin’e rakip olabilir mi sorusunu getirmektedir çünkü Bitcoin’den sonra en çok işlem gören ikinci büyük para birimi haline gelmiştir.

Ünlü analist Pal, bu artışın ardından konuştuğu birçok kurumsal olan yatırımcının BTC değil de ETH almayı hedeflediğini söyledi ve bu artışın da uzun süre devam edeceğini düşündüğünü vurguladı. Ünlü analist Pal, ETH ve BTC tahminlerinde daha önce de başarı göstermişti.

Dogecoin’in Ani Düşüşü

Kripto para haberleri demişken Dogecoin’den söz etmemek olmaz. Son dönemde karşımıza sık sık çıkarak adını duyuran Dogecoin 2013’ün aralık ayında hayatımıza girmiştir ve üretimi Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından yapılmıştır. İsmini ünlü olan bir internet karakterinden almıştır.

Elon Musk’ın ABD’de bir televizyon programına çıkarak Dogecoin’in ‘’aceleci’’ bir kripto para birimi olduğunu kabul etmesinin hemen ardından Dogecoin için üzücü gelişmeler yaşandı ve %20’nin üzerinde bir düşüş gözlemlendi. Elon Musk’ın şakası Dogecoin’in üstünde pozitif bir etki yaratmadı.

Korsan Bitcoin Madencilerine Dikkat

Kripto para haberleri sizi sakıncalı insanlardan koruyabilir. Günümüzde kripto paranın popülerliğinin artmasıyla bu fırsattan yararlanmak isteyen pek çok korsan bitcoin madencisi ortaya çıkmaya başladı. İzmir’in Karabağlar ilçesinde bir apartmanın altındaki depoda Bitcoin üretmek için kullanılan 501 tane cihaza el konuldu ve ayrıca bunlar gümrük kaçağıydı. 4 kişi ile ilgili gerekli işlemler geç olmadan başlatıldı.

Ethereum’daki Yükselişin Sebepleri Neler?

Bu yükseliş herkesin ilgisini çekti ve sebepleri birçok insan tarafından merak edilir hale geldi. Uzun vadede böyle devam eder mi gibi sorular ünlü analistlere yöneltilmeye başlandı. Kurumsal yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görmesi yükselişine zemin hazırladı fakat bu konuyla ilgi bazı görüş ayrılıkları da var.

Ethereum’un grafiğini incelediğimizde görüyoruz ki uzun yıllar ‘’stablecoin’’ olarak kalmış ve en büyük yükselişini yeni yeni elde etmiş. Bazı uzmanlara göre de bu hareketlenmenin sebebi piyasada olan yükselişe ayak uyduruyor olması ve onlara göre yatırım tavsiyesi değil.

İngiltere Merkez Bankası Başkanından Bitcoin Hakkında Çarpıcı Sözler

Bitcoin hakkında çıkarılan kripto para haberleri her geçen gün artıyor ve yeni varsayımlar ortaya çıkıyor. Bu yorumlara bir yenisi İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey’den geldi. Andrew Bailey yatırıcımlara olumsuz şeyler söyledi. Bitcoin’e sermaye yatırmaya devam ettiğiniz sürece kaybedeceksiniz sinyalini veren Andrew Bailey, kripto paraların gerçek bir değeri yoktur ve yatırım yapmak tehlikelidir gibi sözlerle konuşmasını bitirdi.

Bu düşünce birçok insan tarafından tepki çekeceğe benziyor çünkü insanlar kripto para biriminin gelecekte çok daha fazla kullanılacağını ve hayatımızda büyük yer kaplayacağını iddia ediyor.

Binance Türk Lirası Çekimine Sınır Koydu

Bildiğimiz üzere Binance birçok kripto para birimini içeriğinde bulunduran ve bunların ticaretini sağlayan bir kripto para borsasıdır. 2018’den itibaren Binance işlem hacmi sayesinde dünyanın en büyük kripto para borsası haline gelmiştir ve kurucusu Changpeng Zhao’dur.

Yakın bir zamanda Binance, Türk lirası çekişlerine sınırlama getirdiğini söyledi. Artık Ininal ve Papara ile çekim ya da yatırma yapılamayacağını kendi sitesinden bildirdi.

Türkiye’de Ödemelerde Kripto Para Kullanımı

Kripto para birimi yaygınlaştıkça insanlar daha fazla kripto parayı hayatlarını dahil etmek istiyor fakat Türkiye’de ödemelerde artık kripto para kullanılamayacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetmeliğinde belirtildiği üzere kripto paranın ülkemizde doğrudan ya da dolaylı bir şekilde ödemelerde kullanılması mümkün olmayacak.

Kullanılmasına yönelik bir hizmetin de gelmeyeceği Resmî Gazete’de yayımlandı. Ayrıca Kripto paraya yönelik bir tarzın geliştirilemeyecek olması da belirtiliyor.

Kripto Para Piyasasında Önemli Gelişme

İngiltere’de yaşayan ve evi ünlü olan sokak sanatçısı Banksy, eserlerini satışa sunacağı bir müzayede de bir sanat eserinin satışında kripto paranın geçerli olacağını duyurdu. Uzmanlar kripto para ile satışın daha da yaygın olacağını düşündüklerini söyledi.

’’Love is in the Air’’in satışında geçerli olan kripto para ile ödeme şekli ilerleyen zamanlarda kripto parayla ilgili neler olabileceği konusunda daha da merak yarattı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.