HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin bir ilke daha imza attı, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paralar aslında 2009 yılından bu yana hayatımızda ancak bu varlıkların tam anlamıyla tanınmaya başlaması 2021 yılındaki büyük ralli sayesinde gerçekleşti. Bitcoin (BTC) öncülüğünde kripto paraların hızla yükselmesi, dünya genelinde bu alana yatırımcıların yığılmasını sağladı. Yatırımcı ve kitle yoğunluğunu gören işletmeler, markalar ve şirketler de bu alandaki fırsatı değerlendirmek üzere kripto dünyasına adım attı ve bu da kripto paraların dünya genelinde ana akımda daha fazla yer almaya başlamasını sağladı. Kripto paraların ana akımdaki yerini daha da sağlama alan bir adım bu kez de Guinness’ten geldi.

KRİPTOLARIN ANA AKIM BENİMSENMESİ ARTIYOR

Son baskıyla birlikte Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nda, “Kriptomani” kategorisine de yer verildi. Guinness Dünya Rekorlar Kitabı gibi ana akım temel unsurlarından biri tarafından kripto paraların tanınması, Blockchain teknolojisine ve dijital varlıklara olan benimsemenin son dönemlerde arttığının bir kanıtı olarak gösteriliyor. Bu tür gelişmeler, kripto para toplulukları tarafından da her zaman olumlu karşılanıyor.

GUİNNESS DÜNYA REKORLAR KİTABI’NDA BTC

Guinness Record And Bitcoin

Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’nın 2023 baskısı geçtiğimiz ay başlatıldı. Yeni baskıda Bitcoin, fan (taraftar) token, kripto benimseme ve NFT’leri (Non Fungible Token) kapsayan başarılara ve rekorlara yer verildi. Kitapta Bitcoin, 24 Mart 2022 tarihi itibariyle, 816,69 milyar dolarlık piyasa değeri ile “en değerli kripto para birimi” olarak tanımlandı. Ayrıca Bitcoin’in tanımları arasında, “2009 yılının başlarında piyasaya sürüldükten sonra dünyanın ilk merkeziyetsiz kriptosu” tanımı da yer aldı.

EL SALVADOR VE CITY TOKEN

Öte yandan kitapta El Salvador’a da “Bitcoin’i kabul eden ilk ülke” tanımıyla yer verildi. Manchester City’nin fan token’ı CITY de 24 Mart 2022 itibariyle 47,1 milyon dolarlık piyasa değeri ile “en değerli fan token” olarak tanımlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.