Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC) Duraksadı, Para Altcoin’lere mi Akacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Kripto para piyasası, ABD Bitcoin ETF‘lerinin onayı sonrası kısmen yeşile dönmüştü. Bu gelişmeyle beraber Bitcoin fiyatı 62.940 dolara yükselmiş sonrasında ise  ender görülen bir sakinlik evresine girdi. BTC, 60.000 dolarlık bölgeye doğru geri çekildi ve şu ana kadar bu seviyelerde seyrini sürdürüyor.

Bitcoin (BTC) Sakin Bir Gün Geçirdi

Bitcoin‘in yükseliş trendi, 62.000 doları geçtikten sonra durduruldu ve diğer birçok altcoin‘in düşmesine neden oldu. Öyle ki  CMC verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte %2.10’luk bir düşüş yaşadı. Buna ek olarak önder kripto para birimi geçtiğimiz gün 60.200 dolar seviyesinin de altına geriledi.

Btcgrafi̇k
Btcgrafi̇k

Bitcoin, son 24 saatte en yüksek düzey olarak 62.325 dolardan işlem görürken, en düşük 60.162 dolardan işlem görmüş oldu. CoinMarketCap’ten elde edilmiş veriler, son 24 saatte işlem gören Bitcoin miktarının 33.6 milyar doların üstünde bulunduğunu ve piyasa değerinin 1.151 milyar dolar kaydettiğini gösteriyor.

SEC’in, Bitcoin ETF’lerini kabul etme olasılığını açıklamasının arkasından Bitcoin fiyatı hafta sonu 62.000 doların üzerine çıktı. SEC, gelecek haftadan itibaren vadeli işlemlerle bağlantılı ürünlerle ilgili birden fazla karar zamanı olan yaklaşık 40 Bitcoin ETF başvurusunu inceliyor. Bunlardan birinin düzenleyici tarafınca onaylanması muhtemeldir. SEC’in ek olarak başvuruları onaylamak için herhangi bir resmi işlem yapmasına gerek kalmamıştır.

SEC daha ilkin kripto para piyasasının risk sermayedarları tarafınca tehlikede bulunduğunu savundu. Öyle ki SEC, fiyatın manipüle edilebileceğinden kaygı duyuyor.

[ccpw id=”9919″]

Piyasada Yükseliş Beklentileri Hakim

Birçok analist, SEC‘in bu hamlesinden sonrasında lider kripto para biriminin yükseleceğine inanıyor. Dolayısıyla bu durum kripto para piyasasının tekrardan hızlı bir yükselişe geçmesini sağlayacak.

Öte taraftan 2021’in son çeyreği için tahminler oldukça pozitif görünüyor. Öyle ki bazıanalistler Bitcoin’in 300.000 dolara kadar ulaşacağı yönünde tahminlerde bulunuyor.

[ccpw id=”9904″]

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.