Haberler

Vadeli İşlemlerde Bekleyiş Sürüyor!

10 Ocak tarihine kadar spot ETF kararını açıklamak zorunda olan SEC, kripto endüstrisini heyecanlı bir sürece sokmuş durumda.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

10 Ocak tarihine kadar spot ETF kararını açıklamak zorunda olan SEC, kripto endüstrisini heyecanlı bir sürece sokmuş durumda. Genel kanının ETF’lerin onaylanacağı yönünde olması, piyasadaki pozitif havayı artırdı. Ancak, kararın açıklanması anında özellikle vadeli işlemler tarafında oluşacak volatilite, şimdiden korku vermeye başladı. Güncel süreçte, stabil seyreden tasfiye verilerine baktığımızda detaylar nelerdir?

Ekran Resmi 2024 01 03 10.59.55 1

Son 24 saatte Coinglass tarafından yayımlanan verilere göre, toplamda 132,97 milyon dolarlık işlem tasfiye edildi. Bu işlemlerin 86,04 milyon dolarlık kısmını long, 46,92 milyon dolarlık kısmını ise short yönlü işlemler oluşturdu. Volatiliteye yenik düşerek tasfiye edilen yatırımcı sayısı ise 52.840’a ulaştı. En büyük kayıp miktarı ise ETH/USD paritesindeki 3,36 milyon dolarlık işlemle OKX borsasında kaydedildi.

Borsalar arasındaki çarpıcı istatistikler de dikkat çekti. Tüm borsalar değerlendirildiğinde, gerçekleşen likidasyonların yüzde 64,71’ini long yönlü pozisyonlar oluşturdu. En çok likidite toplayan borsalar ise sırasıyla 57,65 milyon dolarla Binance, 44,07 milyon dolarla OKX ve 19,05 milyon dolarla Bybit oldu. Özellikle Bitmex’ten gelen veriler dikkat çekiciydi. Bitmex kullanıcılarının büyük bir kısmının yükseliş beklentileri, tasfiye ile sonuçlandı.

Ekran Resmi 2024 01 03 11.00.11

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.