Altcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Taraftar Token’ler Arasında En Çok Kazandıran Fan Token Hangisi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

 

Son yıllarda artan Kripto para popülaritesi küresel boyutta birçok endüstriye ciddi gelir kapısı haline geldi. Kripto para ekosisteminin bu denli hızlı büymesine spor endüstrisi kayıtsız kalamadı. Spor dünyası, büyüyen bu endüstriye “Taraftar token” modeliyle dahil olarak kendi ekosistemini yarattı.

Fenerbahçe Fan Token (Fb)
Fenerbahçe Fan Token (Fb)

Fenerbahçe Fan Token (FB)

Türkiyenin önde gelen sivil toplum örgütü Fenerbahçe ve Paribu ile yapılan ortaklık sonucunda üretilern ortaklık ile  “Fenerbahçe Fan Token” 9 Ağustos 2021 tarihinde piyasaya sürüldü. Kısa süre içerisinde yoğun bir ilgiye maruz kalan FB token, 145 milyon TL’lik piyasa değeri ile Türk Futbol Kulüpleri arasında en fazla öne çıkan taraftar token’ı olarak ekosistemdeki yerini alıyor. FB, yazının kaleme alındığı an itibariyle 66,80 Türk Lirası fiyat seviyelerinden alım satım işlemi görüyor. Toplamda 19.700.000 arı bulunan token’ın, dolaşımdaki arzı 2,4 milyon FB.

Galatasaray Fan Token (Gal)
Galatasaray Fan Token (Gal)

Galatasaray Fan Token (GAL)

Galatasaray Spor Kulübü ve Blockchain platformu Socios ortaklığı ile hayata geçirilen “Galatasaray Fan Token” 4 Şubat 2020 tarihinde piyasaya sürüldü. Piyasaya 10 TL’lik fiyat ile sürülen GAL token, yazının kaleme alındığı an itibariyle 76 Türk Lirası seviyelerinden alım işlemi görüyor. Mevcut durumuyla %500’den fazla bir değer artışıyla GAL token, taraftarına en çok kazandıran Türk Fan Token‘ı durumunda.  267 milyon TL’nin üzerinde piyasa değeriyle piyasadaki yerini alıyor. Toplamda 10 milyon arzı bulunan GAL, dolaşımda 3,5 milyon teken’ı bulunuyor.

Beşiktaş, Fan Token
Beşiktaş, Fan Token

Beşiktaş, Fan Token Çalışmalarını Sürdürüyor

Son Şampiyon Beşiktaş’ın henüz Beşiktaş Fan Token‘ı çıkarmamış olmasına rağmen, kulübün  konuyla ilgili önemli çalışmalar yürüttüğü ve yakın zaman içerisinde Beşiktaş kulübünden bu konuyla ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

Diğer Türk Kulüplerinin Fan Token’ları

Futbola ve spora aşık bir ülke olan Türkiye, Fan Token ekosisteminde de birçok kulüple yer alıyor. Birçok kulüp kendi kripto parasını çıkartarak hem kendilerine ek gelir oluşturdu hem de token sahibi taraftarlarına önemli fırsatlar sundu. Türkiye’den Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanı sıra  başta Trabzonspor Kulübü, Gençlerbirliği Kulübü ve Göztepe Spor Kulübü olmak üzere birçok futbol kulübü kendi taraftar tokenını çıkarttı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.