Haberler

Okullarda Kripto Para Eğitimi Verilmeli

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

New York Belediye Başkanı Eric Adams, bir kez daha kripto para birimini destekleyen bir duruş benimsedi ve Okullarda kripto para eğitimi verilmesi gerektiğini önerdi.

Okullarda Kripto Para Eğitimi

7 Kasım’da CNN ile yaptığı bir röportajda Adams, kripto para birimini “küresel mal ve hizmetler için ödeme yapmanın yeni bir yolu” olarak nitelendirdi ve yerel okulları öğrencileri blok zincir teknolojisi ve dijital teknolojinin getirdiği “yeni düşünme biçimine” uyarlamaya çağırdı.

“Teknolojiyi ve bu yeni düşünme biçimini öğretmek için okullar açmalıyız.” Adams ayrıca genç seçmenlerinin şaşırtıcı derecede düşük kripto para farkındalığına sahip olduğuna dikkat çekti. 61 yaşındaki Demokrat, “Blockchain ve Bitcoin hakkında konuşurken sokaktaki gençler durdu ve bana ‘Bu nedir?’ diye sordular” dedi.

Ayrıca New York işletmelerini Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerini bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye teşvik etmeyi planladığını ve “dikkatli davranacağını” ve “doğru olanı yapacağını” belirtti.

New York Belediye Başkanı, New York’un “bu yenilik ne olursa olsun, New York’un yenilik merkezini” sürdürmesi gerektiğini ekledi. Adams’ın yorumları, sosyal medyada kripto topluluğunda karışık tepkilere neden oldu.

Nimadows adlı bir kullanıcı, yeni yatırımcıların dijital varlık piyasasına meydan okumadan önce “açık fikirli ve yeterli bilgiye” sahip olması gerektiğine inanarak, okul müfredatının kripto para araştırmasını “içermesi” gerektiğini belirtti. Diğerleri teklifi eleştirdi ve InnocenceCapit1 kripto para birimlerini “spekülatif çöp” olarak nitelendirdi.

Okulların öncelikle “matematik, tarih, bilim, dil ve gerçek finansal kavramları başarılı bir şekilde öğretmeye” odaklanması gerektiğini eklediler.

Eric Adams İlk 3 Maaşını Bitcoin İle Alacak

Harvard ekonomisti Jason Furman’ın Adams’a yönelik son eleştirisini hatırlatan Twitter kullanıcısı “OnlyAPrimate”, seçilen belediye başkanının dijital varlıklar için son zamanlardaki amigoluğunu, Adams’ın ilk üç belediye başkanlığı maaşını BTC biçiminde alma niyeti göz önüne alındığında “cesur” olarak nitelendirdi.

“Eric Adams’ı gerçekten seviyorum ama iş tanımının ödeme almak üzere olan bir kripto para birimi başlatmak olduğunu düşünmüyorum. Biraz zor görünüyor” Gelen belediye başkanının politika platformu, şehri Amerika Birleşik Devletleri için bir şifreleme merkezine dönüştürmeyi içeriyor.

Çarşamba günü Bloomberg Radio ile yaptığı röportajda Adams, New York’taki Miami madeni parasına benzer bir kentsel kripto para biriminin lansmanını keşfetmeyi planladığını da belirtti.

New York, Amerika Birleşik Devletleri’nde şifreleme içeren bir öğrenme programı uygulayan ilk şehir değil. Bu yılın Mart ayında, Georgia Temsilciler Meclisi, devlet eğitim yetkililerini kripto para birimleri de dahil olmak üzere liselerde finansal okuryazarlık programlarını uygulamaya çağıran bir yasa tasarısını onayladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.