Haberler

ETF Uzmanı Eric Balchunas’tan Bitcoin Yorumu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin spot ETF’lerinin onaylanmasından önce kripto para yatırımcılarının dikkatini çeken bir isim olan Eric Balchunas, şubat ayında Genesis şirketinin GBTC satışları konusunda mahkemeden izin almasını, “bitmiş olabileceği veya çok yakın bir zamanda bitebileceği” şeklinde yorumladı.

Bitcoin spot ETF’leri, büyük bir ilgi ve yatırım miktarı çekerken, GBTC hissesine sahip olan şirketlerin 11 Ocak tarihinden bu yana gerçekleştirdiği satışlar önemli bir satış baskısı oluşturuyor. FTX ve Genesis gibi iflas etmiş şirketlerin yoğun satışları dikkat çekerken, ETF uzmanı Eric Balchunas, Genesis satışlarının artık durma noktasına geldiğini belirtti.

Image 2

“Genesis satışları ya bitti ya bitmeye yakın…”

X hesabı üzerinden Bitcoin spot ETF’lerinde son 2 haftada gözlemlenen hareketlilik üzerine Bloomberg ETF uzmanının yaptığı değerlendirme şöyle oldu:

“Özellikle son 2 haftada gelen yatırımların arkasında yaşlı (boomer) jenerasyonun güçlü alımları vardı. Bu haftaki yükselişler ise GBTC satışlarının azalması kaynaklıydı. Çünkü bu hafta Genesis’in satışları ya bitti ya da bitmek üzere olan seviyeye geldi”

Anladığımız kadarıyla, 2022’nin kasım ayında iflas sürecine giren FTX borsası, diğer birçok kripto şirketi üzerinde de olumsuz etkilere yol açtı. Genesis’ten kripto kredi alan bazı kişiler, borçlarını ödeyemediler ve bu durum şirketi kötü bir konuma soktu.

Genesis de 2023’ün ocak ayında iflas mahkemesine başvurmuş ve şirket varlıkları dondurulmuştu.

İki Haftada 3 Milyar Dolarlık Grayscale Satışı

İşte şubat ayında (2024) mahkeme, dondurulmuş varlıklardan biri olan 1.3 milyar dolarlık GBTC hissesinin satışına onay verdi. Genesis, sattığı GBTC hisseleri karşılığında Bitcoin satan Grayscale şirketine karşı ciddi bir baskı oluşturdu ve fiyatlar üzerinde etkili oldu.

Grayscale firması geçtiğimiz iki hafta içerisinde işlem günlerinde toplamda 2.9 milyar dolarlık satış gerçekleştirmiştir. Pazartesi gününden başlayarak 212 milyon dolar ile 350 milyon dolar arasında satış yapan Grayscale şirketinde, dünkü rakam ise son zamanlardaki en düşük seviyede, yalnızca 100 milyon dolar düzeyinde oldu.

Elbette, Genesis satışlarının hangi oranının Genesis’e ait olduğu bilinmiyor, ancak Balchunas, rakamların büyük ölçüde Genesis satışlarından oluştuğunu iddia ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.