HaberlerEkonomi

Analistlerin Altın Fiyatları İçin Rekor Kıran Tahminleri

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Analistlerin Altın Fiyatları İçin Rekor Kıran Tahminleri
Analistlerin Altın Fiyatları İçin Rekor Kıran Tahminleri

Analistlerin altın fiyatları için rekor kıran tahminleri. Saxo Bank analistleri, “ücret baskısı döngüsü kontrolden çıkarsa, 2022’de enflasyonun %15 artabileceği ve bu nedenle altının riskten korunma aracı olarak kullanılacağı” görüşünü savunarak altın fiyat tahminlerini sıraladı. Enflasyon, ABD ekonomisine yönelik en büyük tehditlerden biri olmaya devam ediyor. Saxo Bank analistleri, tüketici fiyatlarının 2022’de %15 artarak 1970’lerdeki son büyük enflasyon ortamını gölgede bırakacağına inanıyor.

Altın fiyat tahmini

Danske Bank‘ın enflasyon tahmini, çılgın yıllık tahmininin bir parçası. Tahmin aşırı görünse de, bazılarının beklediği kadar uzak değil. Geçen hafta, ABD Tüketici Fiyat Endeksi Kasım ayında yıllık bazda %6,8 arttı; ancak birçok ekonomist enflasyonun resmi hükümet raporundan çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti. John Williams’ın gölge hükümet istatistikleri, 1980 öncesi kullanılan yönteme göre enflasyon oranının %15’e ulaştığını gösteriyor. 1990 yöntemine göre enflasyon hesaplanırken enflasyon oranı %10’u geçmiştir. Saxo Bank makro analiz başkanı Christopher Dembik, tahmininin 1970’lerdeki duruma benzer şekilde kontrol dışı ücret enflasyonuna dayandığını söyledi. Denbrick dedi ki:

1960’ların sonunda, ABD Federal Rezervi ve o zamanki Fed başkanı McChesney Martin, enflasyonu körüklemeden ABD işgücü piyasasını ne kadar sıcak yönetebileceklerini yanlış değerlendirdi. Yanlışlık, enflasyon beklentilerinin kontrolden çıkmasına ve devasa bir enflasyon beklentisine yol açtı. Önümüzdeki on yılda ücret-fiyat sarmalı ihtimali var. 2022’de Federal Rezerv ve Fed başkanı Jerome Powell, Covid salgını sonrası ekonomi ve özellikle işgücü piyasası ciddi şekilde arz kısıtlı olduğundan, Fed’in geleneksel modelleriyle alay ederek aynı hatayı tekrar tekrar yapıyor. Kovid-19’un etkisi azaldıkça işe geri dönecek ve 10.4 milyon açık iş pozisyonunun bir kısmını dolduracak. Ancak bu kesinlikle yanlış.

Fed kontrolü kaybedebilir

Saxo Bank Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, Fed’in enflasyon kontrolünü kaybetme olasılığının 2022’ye kadar altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini söyledi. TÜFE’nin gelecek yıl %15’e olduğundan fazla tahmin edilebileceğini, ancak gerçek şu ki ABD merkez bankasının enflasyon eğrisinin çok gerisinde kalacağını söyledi. Hansen, “Fed eğrinin önünde kalmaya çalışırsa, bu yeni bir resesyona neden olur” dedi. Hansen, kısa vadeli faiz oranlarının uzun vadeli trendlerden daha hızlı yükseldiği ve önümüzdeki yıl reel faiz oranlarının düşük kalacağı bir ortamdan da bahsetti. Getiri eğrisinin keskin bir şekilde tersine döndüğünü, bunun altın için iyi bir ortam olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Şu anda, Fed gelecek yıl para politikasını sıkılaştırmaya başlarken, altın piyasası yetersiz yatırımcı ilgisinden muzdarip. Piyasa, Fed’in faiz oranlarını Haziran ayında artırmaya başlamasını ve gelecek yıl dört kez faiz oranlarını artırmasını bekliyor. Ancak Hansen, yatırımcıların büyük resme dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Artan enflasyon, Federal Rezerv faiz oranlarını yükseltse bile faiz oranlarını negatif bölgede tutacak. Gerçek getirilerde 25 veya 30 baz puanlık bir artış görebileceğimizi ve bunun altını gerçekten etkilememesi gerektiğini görebiliyoruz”  dedi Hansen.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.