Haberler

ABD’li Düzenleyici Kurum Kripto Şirketlerini Mercek Altına Aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD düzenleyici kurumu FINRA, kripto para regülasyonları konusunda harekete geçti. Özellikle FTX borsasının iflas etmesinin ardından kripto para iletişim uygulamaları FINRA’nın radarına girdi. Kurumun resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda, firmaların bu sene 1 Temmuz ile 30 Eylül arasında dağıtılan kripto paralarla ilgili tüm bireysel iletişimi sunmaları istendi. Bu kapsamda söz konusu inceleme dönemi arasında “video, sosyal medya, mobil uygulamalar ve web siteleri” mercek altına alınacak. Şirketler, uyum ve eğitim kılavuzlarının yanı sıra inceleme süreçlerini de dosya haline getirerek FINRA kurumuna sunacak.

FTX Borsasının İflası Tetikledi

Sec Manset

FINRA gibi düzenleyici kurumlar, kripto sektöründe ortaya çıkan sorunların çözümünü bulmak için kullanılacak bilgileri toplamaya başladı. Bu alanda tarama ve hedefli incelemeler yaparak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC) gibi regülatörlere kolaylık sağlıyor. FINRA incelemeleri, kripto para odaklı şirketlerin çoğunluğu üzerindeki düzenleyici yükü azaltmak için sadece belirli sayıda şirket ile sınırlandırıldı.

Öte yandan kripto para iletişimleriyle sınırlandırılan FINRA düzenlemeleri, dünyanın en büyük kripto para borsalarından FTX’in çöküşü sonrasında hız kazandı. FTX başta olmak üzere pek çok şirket, bu sene başında Super Bowl etkinliğinde bireysel kullanıcıları hedefleyen reklamlar ile gündeme gelmişti. FINRA kurumu, 30 günlük süre içinde 25’ten fazla bireysel yatırımcıya sunulan yazılı mesajları “bireysel iletişim” sınıfına alarak belirli kural çerçevesine oturtuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.