Haberler

FTX Çökmesi Metaplex Çalışanlarını İşinden Etti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında adeta deprem etkisi yaratan FTX borasının iflası, pek çok kripto para şirketini zor duruma soktu. FTX’in iflas başvurusu ile başlayan kriz ortamında en fazla değer kaybeden kripto para birimleri arasında Solana (SOL) da bulunuyordu. Edinilen bilgilere göre Solana tabanlı Metaplex şirketi, FTX’in neden olduğu çöküş yüzünden çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı. NFT protokolü olarak kripto para sektöründe adından söz ettiren Metaplex personel çıkaracağını duyurdu. Metaplex CEO’su Stephen Hess, şirketin hazinesinde doğrudan bir sorun yaşanmasa da FTX krizinden olumsuz etkilendiklerini dile getirdi.

Metaplex Dönüşüm Sürecinde

NFT odaklı kripto para şirketleri arasında gösterilen Metaplex işten çıkarma haberleri ile gündeme geldi. Solana tabanlı projenin CEO’su Hess, şirketin temellerinin sağlam kaldığını iddia etse de FTX’in yaşadığı çöküş nedeniyle personel çıkaracaklarını duyurdu. Sektördeki pek çok NFT şirketi gibi Metaplex de FTX borsası ile bir bağlantısı olmadığı konusunda kullanıcılarına güvence verdi.

Metaplex Tartışmaların Odağında

Şirketin CEO’su Stephen Hess, çalışmalarda yeni bir dönem girdiklerini açıkladı: “Çabalarımızı birkaç önemli girişim üzerinde yeniden odaklayacağız. Royalty Enforcement, Creator Studio, Fusion, Compression, geliştirme araçlarının ve SDK’ların sürekli iyileştirilmesi.” Son dönemde Solana tabanlı metaverse oyunu Star Atlas’a ait varlıklarının FTX’te kaldığı iddia edilmişti. Benzer tartışmalar ile gündeme gelen Metaplex şirketi hakkında gündeme gelen iddialar Stephen Hess tarafından yalanlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.