Haberler

Bir Kripto Şirketi Daha Küçülüyor! İşten Çıkarma Duyurusu Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto kışının zorlu geçmesi, sektördeki pek çok şirketi finansal açıdan zor durumda bıraktı. Kripto endüstrisinde pek çok firma, iflas başvuruları ve işten çıkarma haberleri ile gündeme gelmeye devam ediyor. Kripto para birimlerinde devam eden ayı piyasasının bir sonucu olarak şirketler finansman gerekçesiyle çalışanlarıyla yolları ayırıyor. Geçtiğimiz günlerde personelinin yüzde 20’sini işten çıkarmayı planlayan Galaxy Digital dahil büyük firmalar çözüm arıyor. ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase de sık sık işten çıkarma haberleri ile gündeme geldi.

Çalışanlarının Yüzde 38’ini Gönderecek

Lemon Cash

Son olarak Latin Amerika ülkesi Arjantin’den de kripto şirketinin işten çıkarma haberi geldi. Ülkede kripto para odaklı Lemon Cash firması 100 personelini işten çıkardığını duyurdu. Kripto uygulaması Lemon Cash, toplam personelinin yüzde 38’ine tekabül eden 100 çalışanı ile yolları ayırdı. Kripto şirketlerinin bu dönemde işten çıkarmaya ve küçülmeye gitmesi ayı piyasasının ne kadar zorlu geçtiğini gösteriyor.

Bitso, Buenbit ve 2TM Arasına Girdi

Latin Amerika merkezli kripto para şirketleri mali zorlukları gerekçe göstererek işten çıkarma duyuruları ile gündeme gelmişti. Daha önce bölgede faaliyet gösteren Bitso, Buenbit ve 2TM personel çıkarmıştı. Bunların arasına giren Lemon Cash CEO’su Marcelo Cavazzoli, pazarın olumsuz gidişatına dikkat çekti. Ünlü yöneticiye göre bu sürecin devam etmesi halinde Latin Amerika’da pek çok fintech firması iflas ile karşılaşabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.