Haberler

Starling Bank Kripto İşlemlerini Yüksek Risk Gerekçesiyle Durdurdu

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında belirsizlik havası devam ederken kripto odaklı şirketler de mali açıdan zor dönemler yaşıyor. Son olarak merkezi İngiltere’de bulunan Starling Bank, kripto ödeme faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Dijital rekabet bankası, herhangi bir fiziksel şube olmadan tamamen online platformdan bankacılık hizmetleri veriyor. Giderek popülerlik kazanan bankanın sadece İngiltere’de 1 milyondan fazla müşterisi bulunuyor. Kripto işlemlerinin durdurulmasına ilişkin bankadan yapılan resmi açıklamada, kripto varlıkların “yüksek riskli” olarak tanımlanması dikkat çekti.

Kripto İşlemleri Yüksek Risk Taşıyor

Starling Bank Kripto Islemlerini Yuksek Risk Gerekcesiyle Durdurdu

Starling dijital bankası, bugünden itibaren müşterilerinin kripto paralar ile ödeme yapmasını askıya aldıklarını duyurdu: “Mali suçlar ile ilgili konumumuzu sürekli gözden geçiyoruz. Kripto aktivitesinin yüksek risk taşıdığını düşünüyoruz. Dolayısıyla bankamız üzerinden yapılan kripto bağlantılı işlemleri durdurma kararı aldık.” Bankanın resmi sözcüsü de bu haberi doğruladı. Yetkili, kripto paraların geleceğine çok inanmalarına rağmen mevcut süreçte bazı riskler gördüklerini dile getirdi.

İngiliz Bankalarında Kripto Engeli

İngiltere’de kripto para sektörüne özellikle son dönemde darbe vuran bazı düzenlemeler yapıldı. Kripto paraların ülkede nasıl düzenleneceği tartışma konusu olurken siyasetçiler dijital varlıklar üzerinde baskı kurmayı sürdürüyor. Siyasetçilere göre kripto paralar suçlular için kara para aklamada bir kaçış aracı olarak kullanılıyor. En büyük küresel bankalardan Santander, İngiltere’deki müşterilerinin kripto para borsalarına yaptığı para transferini kısıtlama kararı almıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.