Haberler

İngiliz Bankası Barclays’ten Kripto Para Şirketine Büyük Yatırım!

Bir İngiliz bankası olan Barclays, kripto para birimi şirketine büyük bir yatırım yaptı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İngiliz Bankası Barclays’ten kripto para şirketine büyük yatırım. İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays’in Londra merkezli kripto para birimi işine 2 milyar dolar yatırım yapması bekleniyor.

İngiliz Bankası Barclays Kripto Para Şirketine Dev Yatırım Yaptı

Barclays, para toplama yöntemini birkaç gün içinde sonuç verecek şekilde değiştirdiğini açıkladı. İngiltere’nin mali otoritesiyle geçici kayıt endişeleri nedeniyle, bu çaba daha önce ertelenmişti. Banka, Copper için bir sermaye turuna katıldı ve danışmanları arasında maliye bakanı Lord Philip Hammond’u da içeren kripto para birimi işine 2 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor. Kripto para ticaretiyle ilgilenen kurumsal işletmelere saklama, aracılık ve takas hizmetleri sağlayan Copper, finansman turunu yakında tamamlamayı planlıyor.

Bitcoin Btc Correction 3

kripto para endüstrisindeki 2 trilyon dolarlık kayba ve Terra gibi krizlere rağmen Copper, dünyanın en prestijli kurumlarından birinden finansman sağlamayı başardı. Copper’ın İngiltere’deki geçici yasal kayıt endişeleri nedeniyle, Barclays ve yatırımcılar arasında uzun süredir devam eden yatırımcı görüşmeleri geçen yılın Kasım ayından bu yana ertelendi. Dijital varlık hizmet sağlayıcıları, kara para aklama yasalarına uymak için Finansal Davranış Otoritesine (FCA) geçici kayıt için başvurmalıdır. Bu, herhangi bir işlem yapmadan önce tüm kripto varlık işletmelerinin FCA’ya tam olarak kayıtlı olması gerektiği anlamına gelir. Ancak, mali makamlarla bir lisans kaydı sorununun ardından Copper, daha sonra İsviçre’de düzenlemeye karar verdi. Geçici Kayıt Yasası, Blockchain.com ve Revolut dahil olmak üzere birçok işletme tarafından kullanılmaktadır. FCA, 2020’de İngiltere’nin kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı düzenleyicisi olarak devraldığından beri, 100’den fazla işletme kayıt yaptırmak istedi.

2015 Yılında Banka Bir İlki Gerçekleştirdi

Barclays’in yaptığı yatırım çok önemli. Uzmanlar, bunun Copper’ın fiyatını 3 milyar dolara çıkarabileceğini tahmin ediyor. Kaynaklar ayrıca, toplanan miktarın kamuya açıklanıp yayınlanmayacağını bilmediklerini söyledi. 2015 yılında Barclays, hayır kurumlarının Bitcoin (BTC) ile yapılan bağışları bir ödeme şekli olarak kabul etmelerini sağlayarak kripto para birimlerini onaylayan ilk büyük bankalardan biri oldu.

Bitcoin40 1

Bankanın, İngiltere merkezli müşterilerinin Binance’e para göndermesini, yani borsada kredi veya banka kartıyla ödeme yapmasını yasaklayan tartışmalı bir geçmişi var. Mali Davranış Otoritesi’nin Binance Markets Limited’in artık ülkede kripto para birimi işletmeleri işletmesine izin verilmediğini onaylamasının hemen ardından yasak uygulandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.