HaberlerKripto Rehber

Sabah ve Akşam Yıldızı Mum Formasyonu Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Sabah Yıldızı ve Akşam Yıldızı Mum Formasyonunun ne olduğuna bakalım.

Sabah Yıldızı Mum Formasyonu Nedir?

Bu model, bir düşüş trendinin en altında belirir ve zayıflama eğilimini gösterir. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi üç mumdan oluşmaktadır. İlk mum, uzun kırmızı gövdeli devam eden düşüş trendinin bir uzantısıdır. Bu noktada piyasaya ayılar yani satıcılar hakimdir. Ardından, kırmızı olandan daha küçük gövdeli yeşil bir mum belirir. Bu, satıcı ilgisinde bir düşüşe, yani piyasada yeni bir dip olma olasılığının daha düşük olduğuna işaret eder. Son olarak, formasyonun üçüncü mumunda, piyasanın boğa kontrolünde olduğunu gösteren güçlü bir yeşil mum belirir. Böylece bir düşüş trendi sona erer ve bir yükseliş trendi başlar.

Images?Q=Tbn:and9Gcr1Tqj1V0R60O 0Dvrtom Vc5E75Cwdpzdfia&Amp;Usqp=Cau

Akşam Yıldızı Mum Modeli Nedir?

Bu oluşum sabah yıldızının tam zıttıdır ve yükseliş trendlerinin zirvesinde oluşur. Yükseliş trendlerinin zayıfladığını ve üç mumdan oluştuğunu gösterir. İlk mum, devam eden yükseliş trendinin bir uzantısıdır ve uzun yeşil bir gövdeye sahiptir. Bu noktada piyasaya boğalar yani alıcılar hakimdir. Daha sonra bu yeşil gövdeden daha küçük gövdeli kırmızı bir mum ortaya çıkar. Bu, alıcıların ilgisinin azaldığını, yani piyasanın yeni bir zirve yapma olasılığının düşük olduğunu gösteriyor. Son olarak, bu formasyonun üçüncü mumunda ayıların piyasayı kontrol ettiğini gösteren güçlü bir kırmızı mum belirir. Böylece yükseliş trendi sona bulur ve düşüş trendi oluşur.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.