HaberlerTüm Haberler

Birleşik Krallık Hükümetinden, Kumar Teklifine Red Kararı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Birleşik Krallık hükümeti, kripto paraların kumar olarak düzenlenmesi önerisini reddetti.

Kumar teklifinin etkisiz olduğunu belirtti, risklerle mücadelenin yeterli olmadığını vurguladı. Ayrıca, küresel kripto kurallarına uyum konusunda geride kalma ihtimaline dikkat çekildi. Hükümet, mevcut tekliflerinin FTX gibi olayların yarattığı riskleri daha iyi ele aldığını dile getirdi. Hazine, FTX‘in iflasıyla çıkarılan derslerin referans alınarak, kumar yasasının kripto risklerini karşılayamadığını vurguladı.

Hazine Komitesi, hükümetin kripto sektörüne oldukça hoşgörülü davrandığına dair görüş bildirmişti. Hazine’nin yanıtında, “Hükümet, Komite’nin bireysel kripto ticareti ve yatırımına ilişkin önerilerine kesinlikle katılmamaktadır” ifadesi yer aldı.

Bitcoin Ingiltere.jpg
Birleşik Krallık Hükümetinden, Kumar Teklifine Red Kararı! 3

Birleşik Krallık Kumar Teklifini Onaylamadı!

Hükümet, kumar gibi düzenlemelerin risk faktörlerini ele almanın mümkün olmadığını belirtti. Ayrıca, kumar düzenlemesinin bilgi ticareti ve piyasa manipülasyonu gibi sorunları çözmeyeceği üzerinde duruldu. Kumar düzenlemesi önerisinin, küresel kripto standartlarında sapmalara yol açacağı da belirtildi.

Finansal İstikrar Kurulu’nun önerilerine atıfta bulunan bir açıklama yapıldı. Bu düzenlemenin, kripto para birimlerinin yurtdışına kaçmasına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Rishi Sunak, İngiltere’yi kripto para birimi merkezi haline getirmek istediğini ifade etti. Finansal Davranış Otoritesi (FCA), kullanıcıları ciddi yasal sonuçlarla karşı karşıya bırakabilecek mizah içeren içeriklerin finansal promosyon kurallarına aykırı olabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.