HaberlerBorsa Haberleri

FTX’den Yeni Hamle: Yardım Fonlarını Geri Talep Etti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflas eden kripto borsası FTX, varlıkların geri alınması için adımlarını hızlandırdı. Şirket, bu bağlamda yardım ve bilim için ayrılan 71 milyon dolarlık fonun takibini yapmaya başladı.

Yardımların SBF’nin itibarı için yapıldığı vurgulanan şirket, geri alınan fonlarla alacaklılara ödemeler yapmayı planlıyor. FTX yönetimi, yardım ve bilimsel amaçlar için kullanılan fonların iadesini talep etti. Mahkeme kayıtlarına göre, şirketlerin Sam Bankman-Fried‘ın kişisel itibarı için kurumsal fonları başka kuruluşlara aktardığı belirtildi. FTX ve Alameda’nın hayırseverlik ve yaşam bilimi kuruluşlarına 71 milyon dolar gönderdiği ifade edildi.

Ftx Kripto Para Scaled 1
Ftx'den Yeni Hamle: Yardım Fonlarını Geri Talep Etti! 3

Avukatlar, FTX’in Lumen Bioscience ve Platform Life Sciences gibi şirketlere yapılan transferlerin peşine düşmüştür. Mahkemeye yapılan başvuruda, SBF’nin bu yatırımları ‘pandemiyi önleme’ gibi fedakar amaçlarla yaptığını iddia etmektedir. Bu işlemlerin iyi niyetli olmadığı, siyasi sermaye ve nüfuz alanını genişletme inancı ile gerçekleştirildiği belirtilmektedir

Söz konusu hamle, FTX’in fonları geri almak için yaptığı son girişim olmuştur. FTX, son dönemlerde Avrupa biriminin lider ekibine verilen 323 milyon doları geri istemişti. New York Metropolitan Sanat Müzesi de FTX’ten aldığı 550 bin dolarlık bağışı iade etmeyi kabul etmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.