Editörden SeçmelerHaberlerTüm Haberler

ABCD Formasyonu Nedir ve Nasıl Çizilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABCD Harmonik Formasyonu Nedir?

ABCD formasyonu boğa ve ayı olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Ancak ikisi de yön değiştirme formasyonudur. ABCD formasyonunda A-B arası ve C-D arası hareket kollarıdır. B ile C arasındaki hareket ise geri pullback (çekilme) hareketidir.

ABCD Formasyonu Nasıl Çizilir?

ABCD formasyonunun oluşturulması için ilk önce A noktasından B noktasına Fibonacci çizilirek C noktasının geri çekilme oranı yapılır. A noktasından B noktasına kadar çekilen Fibonacci aracında B-C arasında meydana gelen pullback hareketinin son olarak Fib 0,628 ile 0,786 aralığını test etmesi beklenmektedir.

D noktası henüz meydana gelmemişken B noktasında C noktasına kadar Fibonacci aracı çizilir. D noktasının Fibonacci 1,272 – 1,618 aralığında oluşması umut edilir. Formasyonun D noktasını teyit etmesi sonucunda faaliyete girilir.

ABCD Ayı Formasyonu

Abcd Formasyonu

 

A-B ayakları için A en düşük nokta ve B en yüksek noktadır. A-B aralığında, A’nın altında, B’nin üzerindeki zirvelerden daha yüksek düşük tepe noktaları olmamalıdır. C noktası A noktasından daha yüksek olmalıdır. B ve C arasındaki geri çekilme sırasında, B’nin üzerinde veya C’nin altında hiçbir seviye olmamalıdır.

B-C aralığında meydana gelen geri çekilme, AB bacağının %61.8’i veya %78.6’sı olmalıdır. Piyasada güçlü bir eğilim varsa, B-C aralığındaki düzeltme, A-B aralığındaki artışın yalnızca %38,2’sini veya %50’sini geri alabilir.

C-D arasındaki artış, C’den düşük ve D’den yüksek olmamalıdır. C-D aralığı ve A-B aralığı eşit olabilir. A-B ve C-D ayaklarının eşit veya çok yakın olması formasyon çalışması olasılığını artırır.

ABCD Boğa Formasyonu

Abcd Boga 1

A-B bacağında A en tepe B noktası ise en dip seviyeyi gösterir. A-B aralığında A’dan yüksek tepe B’den düşük dip yer almamalıdır. C noktası A noktasından daha alçak seviyede olmalıdır. B-C aralığında gerçekleşen pullback hareketinde B’den düşük C’den yüksek seviye yer almamalıdır.

B noktasından C noktasına geri çekilme, A-B ayağının %61.8’ini veya %78.6’sını geri kazanmalıdır Piyasada güçlü bir eğilim varsa, B-C aralığındaki düzeltme, A-B aralığındaki artışın yalnızca %38,2’sini veya %50’sini geri alabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.