Bitcoin HaberleriHaberler

SEC, 4 Bitcoin ETF Başvurusunu Erteledi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 19b-4 başvuruları sonucu için ek süre gereksinimini öne sürerek dört Bitcoin ETF başvurusunun karar tarihini 45 gün uzattı. Dört Bitcoin ETF’i; Global X Bitcoin Trust, Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu, WisdomTree Bitcoin Trust ve Kryptoin Bitcoin ETF‘ini kapsıyor.

SEC, Erteleme Kararı

ABD SEC; dört Bitcoin ETF’inin sonucu 45 gün daha erteledi. Karar Global X Bitcoin Trust için 21 Kasım’a, Valkyrie XBTO Bitcoin Vadeli İşlemler Fonu için 8 Aralık’a, WisdomTree Bitcoin Trust için 11 Aralık’a ve Kryptoin Bitcoin ETF’i için 24 Aralık geçmişine ertelendi.

Sec, Erteleme Kararı
Sec, Erteleme Kararı

SEC, erteleme kararının peşinden şunları kaydetti:

Komisyon, tavsiye edilen kaide değişikliği ve herhangi bir görüşü dikkate almak adına kafi zamana haiz olmak için sürenin uzatılmasını uygun bulmuştur.

Eylül ayının ortalarında ABD Birleşik Devletleri merkezli yatırım şirketi Invesco, Invesco Galaxy adlı bir Bitcoin ETF’i başvurusu için Galaxy Digital Funds ile güçlerini birleştirmişti. Şu anda onay bekleyen ETF başvuruları, potansiyel müşterilerin tüm hususi anahtarlarının oldukça sayıda teknolojik ve fizyolojik caydırıcı tarafınca titizlikle kuracağına dair güvence sağlayarak ulusal ABD borsalarında listelenme potansiyeline haizdir.

Bitcoin ETF’leri Onay Aldığında Neler Olabilir?

SEC tarafınca ilk Bitcoin ETF‘nin onaylanması, geleneksel yatırımcıların piyasaya adım atmasıyla BTC fiyatını çoğaltması planlanıyor. iShares verilerine bakılırsa küresel emtia borsasında işlem gören ürünlerin toplam değeri 263 milyar dolar olarak kaydedildi.

Bloomberg ETF analistleri kısa süre ilkin SEC’in ekim ayı sonuna kadar bir Bitcoin ETF’ini onaylayabileceğini öngörürken ProShares’in Bitcoin vadeli işlemler ETF’ini en ihtimaller içinde aday olarak altını çizdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.